Desiree vertelt haar goede verhaal

Desiree geeft extra kleur aan meubels met haar krijtverf

Creatief hergebruik maakt dat oude spullen, die eigenlijk in de afvalstoom terecht zouden komen, een tweede kans krijgen. In steeds meer winkels van Het Goed komen werkplekken waar medewerkers op de winkelvloer meubeltjes een nieuw leven geven.

Bij Het Goed Leidschendam loopt op dit moment ook een project, alleen zij doen het net even anders. Zij geven een kleine startende ondernemer de kans haar passie te volgen. Een goed initiatief.

Het verhaal van Desiree van Leeuwen

“Sinds 1 juni 2017 sta ik, Desiree van Leeuwen, op vrijwillige basis, twee keer per week meubeltjes te verven van én voor Het Goed Leidschendam. Dit doe ik met krijtverf, een populaire ultra matte verf op waterbasis met een poedermatte krijtachtige uitstraling. Doordat klanten zien hoe gemakkelijk het verven van meubels met krijtverf is, wil ik de verkoop van de gebruikte meubels stimuleren. De verf zelf is ook in de winkel te koop in heel veel kleuren.

..

Succes
Nu al kan ik je vertellen dat het een succes is. Klanten reageren erg enthousiast en hebben leuke vragen en opmerkingen. Veel  klanten  informeren ook naar de verschillende verftechnieken.

Leuke ontmoetingen
Naast contact met vriendelijke medewerkers bij Het Goed, elk met een eigen persoonlijk verhaal, heb ik ook leuke ontmoetingen met de klanten. Bijvoorbeeld een klant die verf koopt en direct twee spiegels meeneemt om te verven. Of een mevrouw die de kast die ik op dat moment nog sta te verven al koopt voordat hij klaar is. Er was ook een meneer die het eerst een beetje zonde vond van zo’n eiken kastje, maar na afloop moest hij toegeven dat hij de kast toch erg mooi vindt. Kortom; mooie en goede verhalen en ik vind het erg leuk om in deze omgeving te werken.

.

Samenwerking
Na een arbeidsverleden van 30 jaar bij dezelfde werkgever ben ik vorig jaar bij een reorganisatie op straat komen te staan. Vanuit de UWV situatie ben ik nu als parttime ondernemer (webwinkel www.verfprojecten.nl) begonnen en ben daarnaast nog steeds werkzoekende.  Als klant kom ik al met regelmaat bij deze kringloop en daar ook nog mogen werken is helemaal het einde.

De nieuwe samenwerking tussen Het Goed en mij, is voor ons beiden een win-win situatie. Het Goed heeft extra bedrijvigheid in de winkel, extra verkoopkansen van spullen doordat mensen ook meubels en accessoires willen verven. Meubels die anders misschien moeilijk verkoopbaar zijn, worden geverfd en verkocht in plaats van vernietigd. Ook via Facebook wordt een bredere doelgroep bereikt. Daarnaast mag ik mijn producten en webshop promoten. Via het vrijwilligerswerk vergroot ik mijn netwerk en kans op een nieuwe baan.

Ambitie
Met de filiaalmanager heb ik afgesproken dat ik binnenkort ook workshops ga organiseren in de winkel. Hiervoor schaffen cursisten meubels en woonaccessoires van Het Goed aan en verven vervolgens tijdens de workshop. Daarnaast hoop ik ook dat het initiatief met mijn krijtverf navolging krijgt in meerdere filialen. De kringloopwarenhuizen van Het Goed zijn daar wat mij betreft dé perfecte locatie voor.

Ik wil Het Goed Leidschendam bij deze heel erg bedanken voor hun gastvrijheid, de geboden kansen en voor deze mooie samenwerking”.

Desiree van Leeuwen