Maak kennis met onze Goede collega’s

Kringloopwarenhuis Het Goed is een sociale onderneming met de missie: werk maken door hergebruik. Onze ambitie is méér spullen een tweede leven te geven en méér mensen een kans te bieden op passend werk. Dat doen we landelijk samen met onze 1.750 fantastische medewerkers in 30 winkels, 6 textielsorteercentra en twee klantcontactcentra.

En of we trots zijn op onze medewerkers. Apetrots kan je wel zeggen. Maar wie zijn onze medewerkers nu eigenlijk? Wie zijn de gezichten in de paarse kleding? We delen graag hun Goede, maar vooral bijzondere verhalen met jullie. Vandaag maken we kennis met Kirsten; een 23-jarige schrijfster die al maar liefst 2 romans op haar naam heeft staan. Daarnaast werkt ze ook nog bij Het Goed in Sittard, waar ze op alle afdelingen werkzaam is.

Passende werkplek gevonden

Na de nodige worstelingen op werkgebied voelt Kirsten eindelijk dat ze op haar plek is. Dit heeft echter even geduurd. Vanwege haar autisme bleken reguliere banen vaak geen goede match voor haar. Zo vertelt Kirsten: “De prestatiedruk binnen bedrijven, gecombineerd met weinig begeleiding, werd vaak te veel voor me. Bij Het Goed krijg ik de juiste ondersteuning en heb ik het gevoel dat ik echt geholpen en gehoord word.”

Van uitkering naar vast contract

Dankzij haar werk bij Het Goed heeft ze de stap van een uitkering naar een vast contract kunnen maken. Zo kan ze volledig meedoen, net als iedereen. Hierdoor kan ze zich richten op haar ambities en passies, namelijk: schrijven. Het is dan ook geen verrassing dat Kringloopwarenhuis Het Goed is genomineerd voor de Konnekt’os MVO-prijs als meest inclusieve werkgever van Midden-Limburg. Dankzij de inclusiviteit kunnen we toppers zoals Kirsten de juiste werkplek bieden.