Samen
maken we
Het Goed

Onze missie is werk maken door hergebruik. We bieden mensen een kans op passend werk en geven spullen een tweede leven. Samen leveren we een bijdrage aan een betere wereld.

Aantal producten hergebruikt afgelopen maand

toy trees
7
6
1.
4
2
1
toy trees

Het Goed maakt spullen hergebruiken makkelijk. Onze 30 kringloopwarenhuizen en inleverpunten voor herbruikbare spullen vind je door heel Nederland. Bij Het Goed is geen dag hetzelfde, en maken we elke dag impact.

Over ons

Werk maken door hergebruik

Werk maken door hergebruik doen we door gebruikte spullen een tweede leven te geven. Daar zetten wij ons voor in, elke dag weer. Alle gebruikte spullen sorteren en controleren we zorgvuldig. Het gaat om producten als kleding, schoenen, huisraad, speelgoed, boeken en elektronica.

Meer informatie

Onze kringloopwarenhuizen

Onze kringloopwarenhuizen zijn fris en eigentijds en inspirerend, elke dag is anders. We verkopen bijzondere en unieke spullen, door onze medewerkers mooi gepresenteerd. We zijn een warenhuis om te shoppen én te ontmoeten.

Onze winkels

Wat we samen willen behalen

Iedereen heeft recht op werk!

Passend werk voor mensen die een opstapje nodig hebben richting betaald werk. Op een laagdrempelige manier kunnen zij weer ervaring opdoen.

Spullen een tweede leven geven

Veel gegunde goederen verkopen we direct in onze winkels. Wat niet bruikbaar is, kunnen we hergebruiken en nieuwe spullen van maken zoals een tas met een goed verhaal.

Respect voor mens en milieu

We zamelden dit jaar al bijna 25 miljoen kilo textiel en huisraad in. Ruim 83% daarvan wordt hergebruikt. Het grootste deel verkopen we in onze kringloopwarenhuizen.

Je bent welkom bij Het Goed

Wij bieden mensen passend werk aan en daarmee een kans op de arbeidsmarkt. In onze warenhuizen kunnen mensen op een laagdrempelige manier werkervaring opdoen. Hierdoor ontstaat een grotere kans op het vinden van een baan bij een regulier bedrijf. Door onze speciale begeleidingsmethode heeft Het Goed de hoogste PSO-certificering ontvangen.

Dit zijn de vacatures op dit moment
Werkwijze

Zo gaan wij te werk

Aanname goederen

Weggooien is zonde, wij nemen spullen die nog goed zijn graag aan.

Lees meer >>

 

Sorteren goederen

Wij geven spullen die herbruikbaar zijn een tweede kans.

Lees meer >>

Prijzen artikelen

Alle spullen worden voorzien van een prijs voordat deze in de winkel komen.

Lees meer >>

Verkopen spullen

Voor de verkoop worden alle artikelen door onze medewerkers met zorg gepresenteerd in de winkels.

Lees meer >>

Wat we samen bereiken

Het streven naar een circulaire economie en inclusieve samenleving is relevanter dan ooit. Het Goed werkt dagelijks met plezier aan deze missie. Al 30 jaar!

Lees hier wat we hebben bereikt:

380
miljoen kg minder CO2-uitstoot door samen te werken
86%
hergebruikte spullen
1.700
blije medewerkers in de warenhuizen
33
miljoen blije klanten
44
miljoen kg ingezamelde spullen
Partners

Samenwerking is belangrijker dan ooit!

De missie van Het Goed is spullen én mensen een tweede kans geven. In onze kringloopwarenhuizen maken we werk door hergebruik van gebruikte spullen. Die verkopen we voor een klein prijsje of we zorgen ervoor dat ze op een andere manier worden hergebruikt. Ook bieden we passend werk aan mensen die een opstapje kunnen gebruiken richting betaald werk. Deze missie kunnen we niet alleen bereiken. Daarom werken we samen met partners. het gaat hierbij om langdurige samenwerkingsverbanden.

Lees meer over onze samenwerkingen
  • Ergon
  • Irado
  • WSD

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.