Onze uitgaven op een rijtje

Waar geeft kringloopwarenhuis Het Goed de inkomsten aan uit? Het Goed is een van de grootste sociale ondernemingen van Nederland. Dat is ook terug te zien aan hoe we elke euro uitgeven.

Alle spullen worden ingezameld en verkocht met als doel om onze sociale onderneming te financieren. Het Goed biedt zoals je wellicht weet passend werk aan meer dan 1800 sociale doeners, daarom besteden we het grootste deel aan onze inkomsten aan personeelskosten en het begeleiden van onze medewerkers.

Hieronder lees je precies hoe wij bij kringloopwarenhuis Het Goed elk euro uitgeven. We zijn hier graag open en transparant over, zodat het voor elke klant duidelijk is hoe wij als sociale onderneming onze misse ‘Werk maken door hergebruik’ waarmaken.

Personeel en begeleiding medewerkers (€ 0,56)

Meer dan de helft van elke euro die binnenkomt, gaat naar de kosten van ons personeel en de begeleiding van medewerkers. Als één van de grootste social ondernemingen van Nederland bieden wij werk aan meer dan 1.700 mensen. Hiervan bestaat een groot deel aan passend werk voor mensen met een speciaal werk- en leertraject. Lees meer hierover in ons Werkwarenhuis.

Huisvesting (€ 0,21)

Onze kringloopwarenhuizen zitten in panden gevestigd waarvoor wij maandelijks huur betalen.

Algemene kosten (€ 0,08)

Bij algemene bedrijfskosten kan je aan een heleboel denken. Om je er een aantal mee te geven: energiekosten, verzekeringen, winkelmaterialen, bedrijfskleding en abonnementskosten voor softwareprogramma’s zoals het kassasysteem.

Investeringen (€ 0,06)

Om onze missie ‘Werk maken door hergebruik’ met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen, is het belangrijk dat we blijven investeren. Zo investeren we bijvoorbeeld in aantrekkelijke communicatie – zowel in onze winkels als (online) plekken daarbuiten, zodat steeds meer mensen zich bij de circulaire economie aansluiten. Daarnaast investeren we ook in transportbussen, computers en heftrucks.

Transport (€0,04)

Kringloopwarenhuis Het Goed maakt het mogelijk om jouw ongebruikte spullen gratis op te laten halen. Deze spullen geven we in onze 30 kringloopwarenhuizen een tweede leven. Om deze ritjes – die we met alle liefde maken – mogelijk te maken, hebben we onder meer bussen, chauffeurs met spierballen en brandstof nodig.

Afvoerkosten afval (€ 0,03)

87% procent van alle spullen krijgt via onze kringloopwarenhuizen een nieuw leven, maar ook bij ons hebben we met afvoerkosten van afval te maken. Wij zijn ontzettend blij met de spullen van onze gunners, maar niet alles is herbruikbaar. Daarom zijn wij bij de ontvangst goederen soms een beetje streng, maar we zijn een kringloopwarenhuis, en geen milieustraat. En voor afval dat niet kan worden hergebruikt moeten wij net als elk ander bedrijf ook afvoerkosten betalen.

Afschrijvingen (€ 0,02)

Afschrijvingskosten zijn de bedragen die we jaarlijks over onze investeringen moeten afschrijven. Dit zijn bedrijfsmiddelen die je binnen de organisatie gebruikt en die niet bedoeld zijn voor de verkoop. Zo kan je denken aan onze transportbussen, elektronica, computers en heftrucks.

Welkom bij Het Goed: een van de grootste sociale ondernemingen van Nederland.

Lees meer over ons werkwarenhuis, neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of zoek een vestiging bij jou in de buurt.