Heb jij spullen die je niet meer nodig hebt? Wij zijn er blij mee.

Maak een ophaalafspraak

Services

Je kent het wel: dat gevoel dat je huis langzaam dichtslibt met spullen. De hoogste tijd om op te ruimen. Maar in gesleep heb je eigenlijk geen zin. Dan is het goed om te weten, dat we je werk uit handen kunnen nemen. Welke services*  we je kunnen bieden, lees je op deze pagina.

*) De invulling van een service kan per winkel verschillen. Daarom is het altijd goed om even te checken of de service ook geldt bij jouw winkel. De toelichting van een service vind je op de winkelpagina.

Eén ding geldt voor iedereen. Woon je binnen het verzorgingsgebied van een van onze winkels, dan is onze ophaalservice GRATIS! Goed geregeld!

Spullen afgeven bij de winkel

Je kunt je spullen ook afgeven bij onze winkels *. Kijk hier voor een winkel bij jou in de buurt en de openingstijden.
Kom je je spullen zelf brengen? Verzamel ze en lever ze bij ons in. Je kunt ook gebruikmaken van onze Goedbox. Voor deze handige doos betaal je eenmalig 1,- euro statiegeld. De Goedbox zet je thuis klaar om spullen in te verzamelen. Natuurlijk mag je de spullen ook gewoon in een eigen doos of plastic zak bij ons inleveren.

Wanneer je spullen langsbrengt, krijg je van ons weer een nieuwe Goedbox retour.

Spullen brengen? Even checken!
Met heel veel spullen zijn we blij, maar sommige spullen zijn helaas niet geschikt om door te verkopen. Deze spullen kun je inleveren bij de Milieustraat van je gemeente. Niet geschikt voor hergebruik zijn:

 • Klein chemisch afval, gevaarlijke stoffen
 • Grofvuil
 • CFK-houdende koelapparatuur
 • Spullen die kapot zijn

Twijfel je of we jouw gebruikte spullen kunnen innemen? Neem dan even contact met ons op. Onze medewerkers informeren je graag over wat je wel en niet kunt inleveren.

Kijk voor de openingstijden van ontvangst goederen op de website van de winkel bij jou in de buurt

*) check het preventieprotocol onderaan de pagina.

Ophaalservice

Onze ophaal- en bezorgservice is beschikbaar, zij het met aangescherpte richtlijnen.
Telefonisch een GRATIS ophaalafspraak maken kan via de vestiging, check voor het telefoonnummer de winkelpagina. Online een afspraak inboeken is op dit moment niet mogelijk.

De tot nu toe geldende regels* zijn per 17 juni 2021 aangepast en zien er nu als volgt uit.

 • We vragen klanten uitdrukkelijk om de onderlinge afstand van minimaal 1.5 meter met onze medewerkers in acht nemen.

Ophaalservice:

 • Onze ophaalservice haalt spullen op die binnen op de begane grond  van de woning geplaatst zijn.
 • Bij  appartementengebouwen en flatgebouwen met werkende lift  halen wij de spullen van de verdieping.
 • Indien er geen lift aanwezig is moeten de spullen op de begane grond aangeboden worden.
 • Ter plekke wordt bepaald of de door jou aangeboden spullen herbruikbaar (schoon, onbeschadigd, werkend en compleet) zijn.
 • Wanneer spullen niet herbruikbaar zijn, dan worden deze spullen niet meegenomen.

Bezorgservice:

  • Ook voor een bezorging geldt dat wij de producten weer binnen op de begane grond plaatsen.
  • Bij  appartementengebouwen en flatgebouwen met werkende lift  brengen wij de spullen naar de verdieping.
  • Indien er geen lift aanwezig is worden de spullen op de begane grond aangeboden.

*) check het preventieprotocol onderaan de pagina.

Woon je in de buurt van een vestiging van Het Goed en heb je spullen die je niet meer gebruikt? Laat dan je herbruikbare meubels en spullen gratis ophalen. Wij zijn namelijk heel blij met jouw gebruikte spullen. De Ophaalservice van kringloopwarenhuis Het Goed staat gratis voor je klaar. Goed geregeld!

Plan makkelijk en snel een ophaalafspraak bij een van onze vestigingen. Check voor het telefoonnummer de winkelpagina. Als je belt, kies dan voor optie 1.

Gratis ophalen: opgeruimd staat netjes

Vaak is opruimen een hele klus. Vandaar dat we je graag helpen. Via onze vestigingen vinden jouw herbruikbare meubels en gebruikte spullen dan vaak weer een nieuwe eigenaar.

Ook helpen jouw gebruikte spullen mensen weer aan het werk. Wij vinden dat iedereen een kans verdient op passend werk. In onze kringloopwarenhuizen kunnen mensen op een hele laagdrempelige manier weer werkervaring opdoen. Zo hebben zij een grotere kans om een baan te vinden bij een regulier bedrijf. Door onze speciale begeleidingsmethode ontving Het Goed de hoogste PSO-certificering. Dat houdt in dat we in Nederland tot de koplopers behoren op het gebied van sociaal ondernemen.

Zeg nou zelf, dat is toch een fijn idee? En goed voor het milieu, want hergebruik van tweedehands meubels en gebruikte spullen is heel duurzaam.

Hou er wel rekening mee dat we alleen goederen ophalen die al klaarstaan op de begane grond. We beschikken helaas niet over de menskracht om spullen vanaf een verdieping te sjouwen.

Inboedelservice

Een ruimte of compleet huis leeghalen?

Wij helpen je daar graag mee*. De medewerkers van kringloopwarenhuis Het Goed hebben veel ervaring met het ontruimen van een kamer, appartement of woning. Het is goed om te weten dat de inboedelservice wordt niet door elke vestiging van Het Goed aangeboden. Wil je gebruik maken van deze service, raadpleeg dan eerst de winkelpagina. Je vindt het aanbod van services van de winkel onderaan deze winkelpagina.

Zo werkt onze Inboedelservice

Eerst maken we een zogenaamde kijkafspraak. We komen bij je langs om je wensen te bespreken en om te kijken welke spullen geschikt zijn voor hergebruik. We inventariseren alles, maken een afspraak en bespreken met je mochten er kosten aan verbonden zijn. Wij proberen dan snel te schakelen.

Komen we de inboedel ophalen, dan graag de spullen klaarzetten in de woning.

*)Wij komen met 2 medewerkers en verzoeken de klant op dat moment om slechts met 1 persoon in de woning aanwezig te zijn.  Een preventiemaatregelen die voortkomt uit de RIVM-richtlijnen.

Wil je meer informatie over onze hulp bij het opruimen van de inboedel van een woning*? Neem dan contact met ons op. Via onze winkels vinden jouw tweedehands meubels en gebruikte spullen dan vaak weer een nieuwe eigenaar. Zoek een winkel bij jou in de buurt.

**) Goed om te melden dat wij de woning NIET veegschoon kunnen opleveren.

 

Bezorgservice

[Let op, deze service is op dit moment aangepast ivm de aangescherpte beperkende RIVM maatregelen, check ons preventieprotocol hier]

Grote goederen bezorgen we thuis

Heb je iets groots in een van onze winkels gekocht of heb je meer artikelen gevonden dan je kunt vervoeren? Wij helpen je graag met onze Bezorgservice*. We leveren je spullen netjes bij jou thuis af. Onze medewerkers vertellen je of het mogelijk is om het door jou gewenste artikel te laten bezorgen en wat de eventuele kosten zijn.

Extra service

Als klanten blij zijn, dan zijn wij dat ook. Dus kunnen wij je helpen als er vervoersproblemen zijn, dan doen we dat graag. Tegen een kleine vergoeding bezorgen wij de door jouw aangekochte grote spullen bij je thuis. Goed geregeld toch!

Hoe regel je een bezorgafspraak

Dat kan eenvoudig in onze winkel. We hebben een bezorgzuil waar je samen met een medewerker via een computerscherm de afspraak regelt. Dus vraag of een van onze medewerkers dit samen met je wilt regelen.

Zo eenvoudig is onze bezorgservice;  onze service voor jouw gemak!

Waarom zijn we blij dat je bij ons koopt

Alle aangeboden herbruikbare spullen geven wij een mooie plek in onze winkel. Dat doen we met de mensen die bij ons werken. Dat zijn vaak mensen die op dit moment de aansluiting missen op de arbeidsmarkt. Bij ons kunnen ze hun talent ontwikkelen en kunnen ze werkervaring op doen, op weg naar een betaalde baan elders. Wij bieden mensen dat opstapje. Door hun inzet maken ze de klanten blij. En met de opbrengsten kunnen we steeds meer mensen een kans bieden om die aansluiting te vinden. Want pas als je niet kunt deelnemen aan de maatschappij, weet je hoe belangrijk een goede werkplek is. Bovendien doe je ook goed voor het milieu. Door hergebruik van spullen besparen we ook nog eens veel CO2. 1 kilo hergebruik = 1 kilo CO2-besparing. Dubbel goed dus.

*) check het preventieprotocol onderaan de pagina.

Inleveren bij textielcontainers

Er is alle reden om meer kleding her te gebruiken en daarmee de levensduur te verlengen. Textiel is namelijk goed voor tien procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Bij de één miljoen verkochte modeartikelen van Het Goed (dd okt 2020), is de wereld 1 miljoen kg aan CO2-uitstoot bespaard gebleven (1 kledingstuk = 1 kg minder CO2). Om zo’n hoeveelheid CO2 te compenseren zouden er bijna 138.000 bomen nodig zijn geweest, oftewel een bos ter grootte van 550 voetbalvelden.

Daarom is het zo belangrijk dat Het Goed kleding inzamelt voor hergebruik.  Kleding kan altijd worden ingeleverd bij de achterdeur van elke winkel. Maar woon je in Boxtel, Emmen, Enschede,  Hengelo, Nuenen, Schijndel of Venlo,  dan kun je je textiel ook deponeren in een textielcontainer van Het Goed. Op de winkelpagina vind je onder het kopje ‘Services’  een lijst met adressen waar de containers zich bevinden in de gemeenten.

Kleding, schoenen en andere kleding accessoires graag inleveren in een gesloten zak. Ook kleding die stuk is, kan worden ingeleverd. Kleding en textiel wat niet herbruikbaar is, daar wordt nieuw materiaal van gemaakt om weer nieuwe dingen van te maken. Zo maken en verkopen we leuke goed-tassen in onze winkels.

*) Houd 1,5 meter afstand tussen medewerkers en andere klanten. Dragen van een mondkapje is verplicht! Dank