Goed samenwerken

Samenwerken doen we op het gebied van Mens, Milieu maar ook met partijen in de Markt. Samenwerken om gezamenlijke doelen na te streven met als einddoel passend werk voor iedereen en een circulaire economie!

Goed samenwerken met onze mensen

Iedereen heeft recht op werk!

Bij Het Goed staat de mens centraal. Passend werk voor mensen die een opstapje nodig hebben richting betaald werk. Maar ook voor scholieren en studenten zijn er leer- werktrajecten. Iedereen kan op zijn eigen niveau werkervaring opdoen.

Onze winkel zijn fris en eigentijds en dat doen we samen met onze medewerkers. We begeleiden en leren ze hoe ze dit kunnen doen. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers iets leren en dat wij ze iets meegeven voor de toekomst. Erbij horen en er toe doen, klinkt zo eenvoudig maar is voor veel van onze medewerkers nodig om te kunnen groeien ook in zelfvertrouwen. Ook dat leer je bij Het Goed.

 

 

Samenwerken voor het milieu

Respect voor mens en milieu

We zamelen jaarlijks ruim 30 miljoen kilo textiel en huisraad in. Ruim 87% daarvan wordt hergebruikt. Spullen die niet kunnen worden hergebruikt krijgen een andere bestemming. Daarom werken we samen met partijen in de markt om hergebruik te bevorderen. Zo maken we samen de afvalberg kleiner.

Lees hier bij welke circulaire initiatieven en samenwerkingen Het Goed betrokken is.

Met de boodschap 1 kg hergebruik is 1 kg CO2  besparing maken we mensen bewust het belang van hergebruik. Daarom heeft Het Goed in 2019 #Greenfriday bij Het Goed geïntroduceerd. Inmiddels wordt het kringloopbranche overgenomen en krijgt Greenfriday jaarlijks meer aandacht, zowel landelijk als op lokaal niveau.

 

 

Samenwerken op de winkelvloer

Spullen een tweede leven geven

Veel gegunde goederen verkopen we direct in onze winkels. Door samenwerkingen aan te gaan met andere partijen in de markt, kunnen we zorgen dat hergebruik toeneemt. Samenwerken om circulariteit te vergroten. Dat doen we met andere retailers maar dat doen we ook bij evenementen waarbij duurzaamheid een belangrijke pijler is.

Samenwerken met retailer:

IKEA Nederland waarbij Het Goed de Gratis ophaalservice inzet voor IKEA klant die willen doorgeven en IKEA vanuit haar boventallige voorraad spullen doorgeeft.

Zeeman Textielsuper heeft een resale gestart in samenwerking met Het Goed in haar grote winkels.

Berden klanten kunnen kleding inleveren in de winkel. De kleding wordt gesorteerd in onze textielsorteercentra.

Samen Goed voor groen: Tuincentra en plantenleveranciers via Goed voor Groen.

Samenwerken en deelnemen aan evenementen:

Dutch Sustainable Fashionweek