Leren en werken bij Het Goed

Het Goed is een mens ontwikkelbedrijf. Wij kijken graag naar wat mensen kunnen, liever dan naar hun beperkingen. En we vinden het vanzelfsprekend dat iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen naar vermogen. Wat aandacht krijgt groeit, daar zetten wij ons voor in. Dagelijks bieden we honderden medewerkers de mogelijkheid om in onze kringloopwarenhuizen op een laagdrempelige manier werknemers- en vakvaardigheden te leren. Hiermee vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. Door onze speciale begeleidingsmethode heeft Het Goed de hoogste PSO-certificering ontvangen. Dat houdt in dat we in Nederland tot de koplopers behoren op het gebied van socialer ondernemen.

Digitale leeromgeving en trainingen
Zodra een nieuwe medewerker bij Het Goed aan de slag gaat ontvangt deze zijn/haar persoonlijke inloggegevens voor toegang tot intranet en de digitale leeromgeving van Het Goed. Zo starten alle medewerkers direct in hun eerste werkweek met het volgen van e-learnings over Veilig werken en de Blije klant. Vervolgens leren zij vakvaardigheden in de praktijk. Maar wij investeren ook in de ontwikkeling van medewerkers binnen hun functie door online én live trainingen aan te bieden op het gebied van bijvoorbeeld Praktisch begeleiden, Leiderschap of Bedrijfshulpverlening.

Leren in de praktijk
Bij Het Goed is dat een combinatie van leren en doen in een dynamische werk- omgeving, waarbij alle werkzaamheden die uitgevoerd worden onderdeel zijn van ons reguliere werkproces. Alle nieuwe medewerkers, deelnemers en stagiairs leren op de werkvloer aan de hand van de Zo werkt Het Goed werkinstructiekaarten. Ze worden daarbij begeleid door ervaren collega’s. Deze instructiemethode hebben wij zelf ontwikkeld en omvat alle werkprocessen van Het Goed. Omdat de opbouw van de werkinstructiekaarten goed aansluit op bestaande MBO leerlijnen is het mogelijk om bij ons MBO praktijkverklaringen te behalen of via een BBL-leertraject een MBO-entreeopleiding te volgen of zelfs een volledige startkwalificatie te behalen.

Gilliano  (foto) vertelt over zijn ervaring met leren bij Het Goed

Samenwerking met onderwijs
Het Goed biedt in haar kringloopwarenhuizen leer- en werkmogelijkheden aan iedereen die geïnteresseerd is in werken in de winkel, logistiek, horeca, schoonmaak en administratie.

 

Wij zijn door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) gecertificeerd als leerbedrijf. Dat wil zeggen dat we op al onze vestigingen goede praktijkopleiders hebben om leerlingen te begeleiden. En daar zijn we trots op!

We hebben op onze vestigingen ruimte voor individuele praktijkleerplaatsen, maar gaan ook graag samenwerkingen aan voor klassikaal onderwijs. Samen met lokale MBO partners bieden we aan groepen studenten de mogelijkheid om een entreeopleiding (niveau 1) of startkwalificatie (niveau 1 & 2) te behalen in een BBL of BOL leerverband.

Mooie samenwerkingsvoorbeelden en goede verhalen als het gaat om opleiden binnen Het Goed:

Ook samenwerken met ons?
Ben je werkzaam binnen het MBO, VMBO, VSO of Praktijkonderwijs en wil je meer weten over mogelijkheden om met Het Goed samen te werken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier onder vermelding van samenwerken!

Ben je student en op zoek naar een leuke en uitdagende stageplaats in één van onze kringloopwarenhuizen? Check dan op stagemarkt.nl of wij stagemogelijkheden hebben bij jou in de buurt!