Interieuraanpassing, de puntjes op de i

In de blogserie styling met kringloop nam onze stylingspecialist Mariska jullie afgelopen weken mee in hoe je een interieur nog meer van jezelf kon maken. Vandaag de finishing touch!

De finishing touch zit ‘m in de styling, de puntjes op de i van je interieur.  Kies uit je kleurenpalet je favoriete kleuren en laat deze terugkomen in de accessoires. Dit geeft pit aan je interieur en de accessoires zijn makkelijk te wisselen. Ga voor deze items; kussens, schilderijen, vaasjes en woonaccessoires lekker shoppen bij de kringloop en laat je verrassen.

Tip: Neem een printje van je moodboard en wat kleurstalen mee als je gaat shoppen zo kun je altijd even checken of dat ene leuke item waar je spontaan verliefd op wordt eigenlijk wel past in je plan.

Groeperen versterkt

Overal iets neerzetten of ophangen kan rommelig lijken. Groeperen versterkt en geeft rust. Maak bijvoorbeeld een mooie compositie van schilderijen of bordjes aan de wand. Wat betreft de schilderijen, je kunt ervoor kiezen om een deel van de lijsten te schilderen. Of juist een schilderij uit een lijst te halen en alleen het doek of de losse lijst op te hangen. Schilderijtjes kun je ook groeperen op een plank aan de wand.

Zet kleine items, zoals vaasjes of kaarsen bij elkaar. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een groot bord of een dienblad gebruiken.

Contrast is het toverwoord in styling

Denk aan het mixen van materialen en kleur en zoek in je styling in alles wat je combineert naar contrast. Dit maakt het ‘eigen’ en zo het wordt een spannend geheel. Mat tegenover glans, iets lichts naast iets donkers, iets ouds tegen iets nieuws.

Planten

Als laatste; maak het af met planten! Het maakt het geheel levendig en zorgt ook nog eens voor extra zuurstof. Vooral een mooie grote plant zoals de Monstera is een echte eyecatcher. Je kan natuurlijk ook zelf plantjes stekken en zelfs planten hergebruiken. Breng eens een bezoekje aan een plantenasiel. In bijna elke grote plaats is er wel een te vinden.

 

Tot slot

Ga op je gevoel af, doorloop alle stappen en creëer zo je eigen, unieke plek waar je je thuis in voelt!

Ben jij met al deze tips aan al de slag gegaan, dan zijn we heel benieuwd wat je ervan hebt gemaakt en wat je hebt gevonden bij de kringloop.
Het zou leuk zijn wanneer je deze foto’s op Instagram zou willen delen en tag ons hierin met #hetgoed of @hetgoed.

 

Eerder verschenen:

In blog 1 in de serie styling met kringloop, begin vanaf de basis.

In blog 2 in de serie styling met kringloop gaat over het plaatsen van je meubels in je nieuwe basisinterieur.

Groeperen versterkt