Interieuraanpassing, inrichten vanaf je nieuwe basis

In een blogserie styling met kringloop neemt onze stylingspecialist Mariska je komende weken mee in hoe je een interieur nog meer van jezelf kunt maken. In blog 2 geeft ze ideeën voor de inrichting.

Inrichting

Nu de basis is gelegd,  kun je meubels in deze rustige basis gaan plaatsen. Ga eerst voor de grote basiselementen, zoals de bank. Kies hiervoor bij voorkeur een effen kleur, want dit geeft rust. Je kunt kiezen voor grijs, ecru of bruin leer. Maar je kunt hier ook gaan voor een kleur uit je palet.

Ga shoppen bij de kringloop en kies hier voor een gaaf vintage exemplaar!

Meubels

Denk eraan bij de keuze van de meubels dat je deze qua kleur laat contrasteren met je vloer. Dus bijvoorbeeld een witte kast op een houten vloer. Als je op een houten vloer namelijk een houten kast zet, lijkt hij als het ware ‘weg te zakken in de vloer’. Je kunt ook een houten kast kopen bij de kringloopwinkel en die schilderen.
Voor een verrassingseffect is het leuk om de binnenkant in een andere kleur te schilderen of te beplakken met behang. Ook een salontafel en eettafelstoelen zijn voor een mooi prijsje te vinden bij de kringloopwinkel en te schilderen naar eigen smaak.

Je kunt ervoor kiezen om de kast te schilderen in een accentkleur, een sprekende kleur uit je moodboard. Wees hier niet te bang en probeer gewoon een kleur uit! Ook een kast is relatief makkelijk weer over te schilderen. Het geeft een mooi effect om de kast in dezelfde kleur als de muur te schilderen.

Ook een spannend effect geeft het om van dezelfde eettafelstoelen er een paar te schilderen in 2 verschillende tinten van je accentkleur. Of juist allemaal verschillende eettafelstoelen in één kleur te schilderen.

Gordijnen

Kies voor de gordijnen een neutrale tint en laat ze hangen tot aan de vloer. Zo lijkt de ruimte optisch hoger.
Denk er verder aan om storende elementen zo min mogelijk op te laten vallen, zoals radiatoren, bijvoorbeeld door ze mee schilderen of er een bekleding omheen maken. Bij de bouwmarkt zijn hier vele keuzes in.

Vloerkleed

Een vloerkleed bij je bank en salontafel accentueert het zitgedeelte. Ga eens voor wat anders, een Perzisch tapijt van de kringloopwinkel. Helemaal hip!

Verlichting

Heel belangrijk is natuurlijk een goede verlichting! Maak onderscheid tussen functionele verlichting (basisverlichting), (zoals plafonnières), werkverlichting (functionele verlichting) (spot, bureaulamp) en sfeerverlichting.(zoals een sta-lampje). Ook voor prachtige en unieke lampen kun je lekker gaan speuren bij de kringloopwinkel.

 

In blog 3 in de serie styling met kringloop gaat over de puntje op de i in je nieuwe interieur.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.