Black Friday?
Ga voor Groen!

19 november 2020

Het Goed, de grootste landelijke keten van kringloopwarenhuizen, verwacht dit jaar meer dan 8 miljoen stuks een tweede leven te geven. Hiermee wordt ruim 27 miljoen kilo CO2 bespaard. Steeds meer consumenten kopen bewust en groen; de aandacht voor circulariteit en duurzaamheid groeit. Kringlooporganisatie Het Goed ziet het aantal stuks dat in haar 27 frisse kringloopwarenhuizen wordt verkocht jaar op jaar toenemen.

Al ruim 23.000 ton CO2 bespaard in 2020

Voor Het Goed kringloopwarenhuizen staat de teller eind november op 23 miljoen kg CO2-besparing. Dit is equivalent aan de CO2-opname van ruim 3,2 miljoen bomen, die met elkaar een bos zouden vormen ter grootte van ca 13.000 voetbalvelden. Veel mensen zijn zich niet bewust hoe groot de impact van het kopen van nieuwe spullen is op het milieu. Bij het Goed worden alleen gebruikte spullen verkocht, daardoor zijn er geen nieuwe grondstoffen nodig en wordt er geen nieuwe CO2-uitstoot veroorzaakt.

TNO heeft in opdracht van Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland becijferd dat één kilogram hergebruik van spullen één kilogram CO2-besparing oplevert. 1=1 dus.
Daarom communiceert Het Goed de krachtige en tevens confronterende groene inhaker op de kortingsacties tijdens Black Friday: Green Friday 1=1

Green Friday als tegenbeweging groeit

Na het succes en de enorme publiciteit van afgelopen jaar, zet Het Goed voor het derde jaar in op Green Friday, hét antwoord op de koopgekte van Black Friday.
Ook dit jaar zal de laatste week van november groen kleuren. Vrijdag 27 november zullen CO2-besparingscheques worden uitgereikt aan vertegenwoordigers van de verschillende gemeenten. Het Goed benoemt hiermee de lokale CO2-besparing en wil hierbij ook benadrukken dat dit dankzij haar klanten en partners is gerealiseerd. Door met elkaar zoveel artikelen een tweede leven te geven, wordt samen een bijdrage geleverd aan een meer duurzame en leefbare wereld.

Én goed voorbeeld doet goed volgen. Green Friday wordt inmiddels door alle 100% kringloopwinkels van de Branche Kringloop Nederland (BKN) omarmd en daarmee staat Green Friday definitief op de kalender. Ook sluiten steeds meer retailers zich aan bij de tegenbeweging en worden groene en duurzame alternatieven gelanceerd als reactie op Black Friday, de drukste shopdag van het jaar.

Samen maken we het groen

Om de boodschap kracht bij te zetten, lanceert Het Goed een ludieke doorgeefactie op haar social mediakanalen. Bijzondere artikelen die volgers kunnen doorgeven aan bijzondere mensen. En daarmee groeit de bewustwording: bij elke kilogram aan hergebruikte spullen krijg je ‘gratis’ een kilogram CO2-besparing. Dat geeft een extra goed gevoel. Daarom roept Het Goed iedereen op om bewust te kopen en herbruikbare spullen een tweede leven te geven: laat zien dat het écht anders kan. Samen maken we het groen.

Via de pagina Green Friday 2020 communiceren we straks alle reacties op deze groenste vrijdag van het jaar!

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.