Green Friday hét antwoord op Black Friday

22 november 2018

Mooie dag om te stunten met CO2-besparing

In antwoord op de groeiende populariteit van Black Friday, lanceren de kringloopwarenhuizen van Het Goed  de groenste campagne van het jaar: Green Friday. Met deze retailactie wil Het Goed consumenten er extra van bewustmaken hoe leuk en voordelig het is om te shoppen bij de kringloopwarenhuizen én hoeveel hiermee op CO2 wordt bespaard. Belangrijkste boodschap: elke kilogram hergebruikte spullen levert één kilogram CO2-besparing op.

 In alle vestigingen van Het Goed zal het vanaf donderdag 22 november extra groen kleuren (naast het kerstgroen dat de winkels siert). Hoogtepunt is op 23 november de onthulling van de hoeveelheid CO2 die door alle hergebruik via Het Goed in 2018 (al) is bespaard. Net als Black Friday bij veel collega-retailers duurt Green Friday tot en met maandag 26 november. Hiermee is, als het aan Het Goed ligt, het laatste lange weekend van november meteen ook het groenste lange winkelweekend van het jaar.

Consumenten bewustmaken

Het Goed maakt zich al meer dan 25 jaar hard voor hergebruik. De organisatie laat geen gelegenheid onbenut om consumenten er op te wijzen hoe leuk het is om te kringloop-shoppen en hoe waardevol hergebruik is. Met Green Friday wil Het Goed niet alleen alle Nederlanders oproepen om hun gebruikte spullen door te geven, maar ook iedereen bewustmaken van de enorme hoeveelheid extra CO2 die Black Friday “ons” kost. Van de productie van al die nieuwe spullen tot het vervoer.  Veel nieuwe producten worden vervoerd met containerschepen. Zestien megacontainerschepen zorgen voor net zo veel vervuiling als alle auto’s in de wereld bij elkaar. Tel uit je winst als er een paar containerschepen minder de oceaan over hoeven.

 

1 kg hergebruik = 1 kg CO2-besparing

Green Friday is het perfecte alternatief voor liefhebbers van shoppen en voordeelstunts. Bij elke kilogram aan hergebruikte spullen krijg je “gratis” een kilogram CO2-besparing. Die kun je als klant alvast in je zak steken. Op de koop toe krijg je als klant van Het Goed ook nog bij al je aankopen tijdens Green Friday een extra goed gevoel. En dan moet december nog beginnen. Het Goed is er klaar voor.