Vandaag open van 09.00 tot 18.00 uur Sportlaan 8, 5683 CS Best   (0499) 37 80 14

Openingstijden winkel

Maandag
09.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 09.00 - 17.00 uur
Zondag Gesloten

Ontvangst goederen

Maandag09.00 - 17.45 uur
Dinsdag09.00 - 17.45 uur
Woensdag09.00 - 17.45 uur
Donderdag09.00 - 17.45 uur
Vrijdag09.00 - 17.45 uur
Zaterdag09.00 - 16.45 uur
ZondagGesloten

Meer informatie over Het Goed Best

Wat je moet weten over Het Goed Best

Inboedelservice

Een inboedel opruimen is een zware klus. Naast het gesjouw met meubels komen er ook vaak emoties bij kijken. De medewerkers van onze Inboedelservice helpen je graag. Goed geregeld!

Lees meer

Inboedelservice

Een inboedel opruimen is een zware klus. Naast het gesjouw met meubels komen er ook vaak emoties bij kijken. En zo’n ontruiming komt altijd op een moment dat je agenda overvol zit. De medewerkers van onze Inboedelservice helpen je graag. Goed geregeld!

Een ruimte of compleet huis leeghalen? Wij helpen je daar graag mee. De medewerkers van kringloopwarenhuis Het Goed hebben veel ervaring met het ontruimen van een kamer, appartement of woning. Wij helpen je dan ook graag om deze klus te klaren. Onze medewerkers nemen op verzoek de inboedel mee. Daarbij kijken ze meteen welke spullen voor hergebruik in aanmerking komen. Dat is wel zo prettig.

Zo helpen we je bij een inboedel opruimen

Als je onze Inboedelservice belt, komt er altijd eerst een medewerker bij je langs om de goederen te inventariseren. Wij schakelen dan snel.
Wil je meer informatie over onze hulp bij het opruimen van de inboedel van een woning? Neem dan contact met ons op.

Zelf een woning leeg ruimen regelen?

Uiteraard staan we ook voor je klaar als je zelf een woningontruiming wilt regelen. Zo kun je bij veel van onze vestigingen een boedelbak lenen tegen een waarborgsom. Vraag onze medewerkers in de winkel naar onze Boedelbakservice.

En heb je na afloop nog spullen over die je niet meer kunt gebruiken? Daar zijn wij heel blij mee. Samen maken we werk van hergebruik.

 

Ophaalservice

Woon je in de buurt van een vestiging van Het Goed en heb je spullen die je niet meer gebruikt? De Ophaalservice van kringloopwarenhuis Het Goed staat gratis voor je klaar. Goed geregeld!

Lees meer

Ophaalservice

Woon je in de buurt van een vestiging van Het Goed en heb je spullen die je niet meer gebruikt? Laat dan je tweedehands meubels en gebruikte spullen gratis ophalen. Wij zijn namelijk heel blij met jouw gebruikte spullen. De Ophaalservice van kringloopwarenhuis Het Goed staat gratis voor je klaar. Goed geregeld!

Je hebt ze vast: spullen die je niet meer gebruikt. En eigenlijk staan ze altijd in de weg. Maar, hoe kom je er vanaf? We helpen je graag. Plan makkelijk en snel een ophaalafspraak bij een van onze vestigingen. Dat kan ook online. Als je belt, kies dan voor optie 1. Een afspraak plan je zelf met onze Afspraakplanner.

Gratis ophalen: opgeruimd staat netjes

Vaak is opruimen een hele klus. Vandaar dat we je graag helpen. Via onze vestigingen vinden jouw tweedehands meubels en gebruikte spullen dan vaak weer een nieuwe eigenaar.

Ook helpen jouw gebruikte spullen mensen weer aan het werk. Wij vinden dat iedereen een kans verdient op passend werk. In onze kringloopwarenhuizen kunnen mensen op een hele laagdrempelige manier weer werkervaring opdoen. Zo hebben zij een grotere kans om een baan te vinden bij een regulier bedrijf. Door onze speciale begeleidingsmethode ontving Het Goed de hoogste PSO-certificering. Dat houdt in dat we in Nederland tot de koplopers behoren op het gebied van sociaal ondernemen.

Zeg nou zelf, dat is toch een fijn idee? En goed voor het milieu, want hergebruik van tweedehands meubels en gebruikte spullen is heel duurzaam.

Gratis ophalen op jouw adres? Doe de postcodecheck

Woon je in de buurt van een vestiging van Het Goed, dan is de kans groot dat onze medewerkers ook bij jou spullen gratis ophalen. Wil je zeker weten of jouw postadres hiervoor in aanmerking komt, doe dan onze postcodecheck. Je ziet dan gelijk wat wij voor je kunnen betekenen. Maak een afspraak.

Boek je ophaalafspraak online

Wil je dat wij je tweedehands meubels of gebruikte spullen gratis ophalen? Je boekt nu je ophaalafspraak snel en eenvoudig online met onze afsprakenplanner. In slechts twee stappen heb je je afspraak gemaakt. Zo vul je je adresgegevens in en geef je op welke spullen je wilt laten ophalen. Vervolgens kies je een datum en dagdeel. Je afspraak is dan ingepland. Je ontvangt van ons per mail een bevestiging.

Zo gemakkelijk geef je jouw gebruikte spullen een tweede leven. En een tweede leven voor je meubels of spullen is goed voor het milieu. Bovendien zijn de meubels of spullen waar jij op uitgekeken bent, voor anderen een vondst. Zo doe je een ander een groot plezier met de spullen die je weg doet. Hou er wel rekening mee dat we alleen goederen ophalen die al klaarstaan op de begane grond. We beschikken helaas niet over de menskracht om spullen vanaf een verdieping te sjouwen.

 

Verkoopservice

De verkoop van tweedehands spullen is een vak. Wij weten hoe we jouw tweedehands meubel optimaal kunnen laten schitteren. Wel geld, geen gedoe. Goed geregeld!

Lees meer

Verkoopservice

Gebruikte spullen verkopen zonder gedoe

De verkoop van tweedehands spullen is een vak. Zo weten wij hoe we in onze vestiging jouw tweedehands meubel of gebruikt goed optimaal kunnen laten schitteren. Dus wil je spullen verkopen, denk dan aan de Verkoopservice van Het Goed. Wel geld, geen gedoe. Goed geregeld!

Het liefst zou je je spullen zelf verkopen, maar daarvoor ontbreekt je de tijd. Of je hebt gewoon geen zin in gedoe van kopers die afbellen of niets meer van zich laten horen. Heeft je artikel volgens ons een waarde van meer dan €200 dan verkopen wij de spullen voor je met onze Verkoopservice. Dat noemen we Bijzonder goed. Zo verdien je wel aan de verkochte artikelen, maar heb je niet het gedoe. Vraag naar de verkoopvoorwaarden.

Spullen verkopen is een vak

De medewerkers van de Verkoopservice in onze vestigingen zijn kenners. Zij weten als weinig anderen hoeveel jouw gebruikte goederen waard zijn. Dagelijks verkopen we in onze vestiging duizenden goederen. De kans is dus groot dat we een soortgelijk goed al eens verkochten. Zo weten we hoe we het gebruikte goed dat jij verkoopt in een vestiging moeten presenteren. Zo’n mooie presentatie scheelt enorm. Zo gebruiken we onze kennis om jouw spullen voor een mooie en eerlijke prijs te verkopen.

Vraag naar onze Verkoopservice

Het Goed Verkoopservice is beschikbaar voor gebruikte goederen met een waarde vanaf €200,-. Heb je geen idee wat de verkoopprijs is van de spullen die je zou willen verkopen, vraag dan bij een vestiging van Het Goed bij jou in de buurt om advies. We kijken graag of onze Verkoopservice voor jou geld kan verdienen.

Hoe gaat onze Verkoopservice in zijn werk?

● Je maakt eerst een afspraak met Het Goed.
● We taxeren het product en stellen in overleg een verkoopprijs vast.
● Wij presenteren jouw Bijzonder goed tegen €10,- administratiekosten minimaal zes weken in onze kringloopwinkel.
● Als we het artikel verkopen, ontvang jij een flink deel van de opbrengst.
● Verkopen we het artikel niet, dan kun je het nog twee weken laten staan tegen 25% korting of komen ophalen.

Heb je meer vragen over onze service ‘we verkopen het voor jou’? Vraag het een van onze medewerkers in de winkel. Zij vertellen je meer over de mogelijkheden en voorwaarden. Het Goed verlangt een percentage van de opbrengst voor de geleverde diensten. Jouw artikel plaatsen we tijdens de verkoopperiode op Facebook en op onze website.

Boedelbakservice

Haal je de ruimte of de woning liever zelf leeg? Ook dan staat Het Goed voor je klaar. Je kunt bij onze vestiging een aanhanger lenen. Informeer naar de mogelijkheden.

Lees meer

Boedelbakservice

Zelf je woning leegruimen

Een woning of appartement leegruimen is altijd een hele klus. Het Goed staat dan graag voor je klaar. Maak gebruik van onze Boedelbakservice en leen zo’n ruime boedelbak-aanhangwagen voor de prijs van een waarborgsom. Ook andere verhuisartikelen huur je gemakkelijk bij onze vestiging. Vraag vooraf wel even naar de beschikbaarheid, voorwaarden en kosten. Je kunt de boedelbak natuurlijk ook huren als je iets in de winkel hebt gekocht en naar huis wilt brengen. Zeker als je spullen te groot zijn voor de laadruimte. Dat is wel zo handig.

Spullen over?

En heb je na afloop nog spullen over die je niet meer kunt gebruiken? Daar zijn wij heel blij mee. Samen maken we werk van hergebruik.

Gebruik maken van deze handige service?

Informeer dan eerst bij een winkel bij jou in de buurt. Nog niet elke winkel beschikt over een boedelbakservice. Je kunt dit online checken op de vestigingspagina of je belt met een vestiging bij jou in de buurt! Uiteraard kun je ook informeren bij een van onze medewerkers in de winkel.

Goed om te weten

Kom je huren
1. Bij de kassa geef je aan dat je een aanhangwagen wilt huren.
2. Is deze beschikbaar, dan vul je een huurovereenkomst in en rekent de waarborgsom af.
3. Je krijgt de sleutel voor het slot mee en koppelt zelf de aanhangwagen aan de auto.

Kom je terugbrengen
1. Zet de aanhangwagen bij terugkomst weer op slot.
2. Bij de kassa wordt de huurovereenkomst afgerond.

Spullen langsbrengen

Weggooien is zonde en bewaren is geen optie. Je komt eigenlijk al opbergruimte tekort. Wij zijn er blij mee. Vaak zijn andere klanten op zoek naar spullen die jij over hebt. Goed geregeld!

Lees meer

Spullen langsbrengen

Maak een ander blij en kom je tweedehands spullen brengen

Je kent het wel. Soms heb je goede, bruikbare spullen over. Weggooien is zonde en bewaren is geen optie. Je komt eigenlijk al opbergruimte tekort. In dat geval kun je ons je tweedehands spullen brengen. Wij zijn er blij mee. Vaak zijn andere klanten op zoek naar spullen die jij over hebt. Goed geregeld!

Ook helpen jouw gebruikte spullen mensen weer aan het werk. Wij vinden dat iedereen een kans verdient op passend werk. In onze kringloopwarenhuizen kunnen mensen op een laagdrempelige manier weer werkervaring opdoen. Zij krijgen zo een grotere kans om een baan te vinden bij een regulier bedrijf. Door onze speciale begeleidingsmethode ontving Het Goed de hoogste PSO-certificering. Dat houdt in dat we in Nederland tot de koplopers behoren op het gebied van sociaal ondernemen.

Spullen brengen: gebruik de Goedbox

Kom je je spullen zelf brengen, maak dan gebruik van onze Goedbox. De Goedbox is een stevige en praktische doos waarin je eenvoudig je tweedehands spullen vervoert. Voor deze handige doos betaal je eenmalig € 1,- statiegeld. Je Goedbox zet je thuis klaar om spullen in te verzamelen. Wanneer je de Goedbox met spullen bij ons inlevert, krijg je van ons weer een nieuwe Goedbox retour.

Hergebruik is duurzaam

We zien het bij Het Goed iedere dag: bezoekers die met een grote glimlach onze vestigingen verlaten. Dolblij met een uniek artikel. Ooit vond iemand het zonde om dat artikel weg te gooien en werd het bij ons ingeleverd. Mooi toch, iemand blij maken met spullen waar jij op bent uitgekeken?

Hergebruik is ook duurzaam en om die reden goed voor het milieu. We hebben dan geen extra energie en grondstoffen nodig om nieuwe artikelen te maken. Ook bied je met de artikelen die je inlevert, andere mensen een kans op werk. Bij Het Goed leiden we mensen op die een kans nodig hebben op de arbeidsmarkt.

Kom gerust spullen brengen

Kom je spullen brengen, maak dan gebruik van onze aparte ingang bij de winkel. De route staat aangegeven in de bewegwijzering op het terrein. En let ook even op: de openingstijden van de ontvangstbalie kunnen soms iets afwijken van de openingstijden van de winkel.
Wanneer je spullen langsbrengt, ontvang je van ons een leuke attentie, bijvoorbeeld een koffiebon of een kortingsbon. Die kun je besteden in onze winkel. En lever je een volle Goedbox in, dan ontvang je een nieuwe Goedbox gratis.

Spullen brengen? Even checken!

Met heel veel spullen zijn we blij, maar sommige spullen zijn helaas niet geschikt om door te verkopen. Deze spullen kun je inleveren bij de Milieustraat van je gemeente. Niet geschikt voor hergebruik zijn:

 • Klein chemisch afval, gevaarlijke stoffen
 • Grofvuil
 • CFK-houdende koelapparatuur
 • Meubels die kapot zijn

Twijfel je of we jouw gebruikte spullen kunnen innemen? Neem dan even contact met ons op. Onze medewerkers informeren je graag over wat je wel en niet kunt inleveren.

Met deze spullen maak je ons blij

Je maakt ons en een ander blij met spullen die nog heel goed gebruikt kunnen worden. Hergebruik is dé manier om zuiniger om te gaan met de wereld waarin we leven. Met deze spullen maak je klanten blij en zijn we goed voor onze planeet:

 • Kleding, schoenen, tassen
 • Gordijnen en overig textiel
 • Meubels, lampen, woondecoratie en overige huisraad
 • Cd’s, lp’s en dvd’s
 • Speelgoed
 • Boeken
 • Elektronische apparaten
 • Fietsen
 • Bedden

Voor alle ingeleverde spullen geldt dat ze netjes, schoon en heel moeten zijn. Wat kun je nog meer bij ons kwijt?

 • Frituurvet, plantaardige olie
 • Inktcartridges
 • Telefoons
 • Metalen
 • Batterijen
 • Plastic doppen
 • Elektrische apparaten KAPOT

Let op: per winkel kunnen verschillen bestaan in welke materialen je wel en niet kwijt kunt. Controleer eerst jouw vestigingspagina.

Waar maak je ons blij mee

Je maakt ons en een ander blij met spullen die nog heel goed gebruikt kunnen worden. Hergebruik is de manier om zuiniger om te gaan met de wereld waarin we leven.

Lees meer

Waar maak je ons blij mee

Je maakt ons en een ander blij met spullen die nog heel goed gebruikt kunnen worden. Jij bent op iets uitgekeken, maar voor een ander is het weer helemaal nieuw. Hergebruik is de manier om zuiniger om te gaan met de wereld waarin we leven.

Maar met welke spullen maak je ons blij?

Dat zijn onder andere:

 • Kleding, schoenen, tassen
 • Gordijnen en overig textiel
 • Meubels, lampen, woondecoratie en overig huisraad
 • Cd’s, lp’s en dvd’s
 • Speelgoed
 • Boeken
 • Elektronische apparaten
 • Fietsen
 • Bedden

Voor alle producten geldt dat ze netjes, schoon en heel moeten zijn.

Wat kun je nog meer bij ons inleveren?

 • Frituurvet, plantaardige olie
 • Inktcardridges
 • Telefoons
 • Metalen
 • Batterijen
 • Plastic doppen
 • Elektrische apparaten KAPOT

Waar vind je onze textielcontainers

In de gemeente Best hebben we 10 containers waarin je kleding en textiel (nog bruikbaar, maar ook versleten) kunt deponeren.

Lees meer

Waar vind je onze textielcontainers

In de gemeente Best hebben we 10 containers waarin je kleding en textiel (nog bruikbaar, maar ook versleten) kunt deponeren. Onze textiel/kleding containers vind je hier:

•  Station, Stationsplein 1a, 5683 BD
•  ’t Zand, Sportlaan 4, 5683 CS
•  Centrum, Kapelaan J.A. Heerenstraat 1, 5683 ED
•  Centrum, Raadhuisplein 14, 5683 EB
•  Heivelden, Rendierhei 2, 5685 HS
•  Heivelden, Rendierhei 23, 5685 HS
•  Batadorp, De Dieze 26, 5684 PT
•  Wilhelminadorp, Willem de Zwijgerweg 83, 5684 SC
•  Wilhelminadorp, Wilhelminaplein 122, 5684 VP

Natuurlijk kun je kleding en textiel ook altijd zelf afgeven bij Kringloopwarenhuis Het GOED Best, Sportlaan 8, 5683 CS

Onze lokale partners & samenwerkingen

Om onze missie te bereiken, werken we samen met (lokale)partners. Dat kunnen gemeenten, instellingen en scholen zijn maar ook werkbedrijven.

Lees meer

Onze lokale partners & samenwerkingen

Om onze missie te bereiken gaan we langdurige samenwerkingsverbanden aan met (lokale)partners. Dat kunnen gemeenten zijn, maar ook instellingen, scholen en werkbedrijven.

• Gemeente Best
• Sociale werkvoorziening WSD/Werkpartners
• UWV
• Ergon Eindhoven

• Welzijn Best GGZe
• Leger des Heils
• Novadic Kentron (netwerk voor verslavingszorg)
• Reclassering Nederland
• Bureau Halt

• Scholen: Summa College Eindhoven, Heerbeeck College Best
• Stichting leergeld Best, Son & Breugel, Oirschot
• Bestwijzer

• Wecycle, Stichting AAP, Stibat
• Baetsen Containers, Holland Recycle
• Milieustraat Best

• Ondernemers Collectief Best
• Philips, Makro, Hornbach

Wij staan altijd open voor duurzame samenwerkingen. Ook werken we graag mee aan creatieve projecten. Heb jij een duurzaam bedrijf, een maatschappelijk verantwoordelijke organisatie of ben je een creatieve ondernemer? En heb je een idee dat je graag wilt bespreken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze contactpagina. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met je op om te kijken naar een passende samenwerkingsvorm.

Erkend leer- & werkbedrijf

Wij zijn door het Kenniscentrum Handel beoordeeld als een erkend leer- & werkbedrijf voor BBL- en BOL-opleidingen.

Lees meer

Erkend leer- & werkbedrijf

Zoek jij een stageplek bij een erkend leerbedrijf? Neem dan contact met ons op. Wij zijn door het Kenniscentrum Handel beoordeeld als een erkend leer- & werkbedrijf voor BBL- en BOL-opleidingen.

GOED - werk - naaiatelier

Populair in onze winkel is het GOED-werk naaiatelier. Producten met een GOED-gemaakt label zijn allemaal bij ons in huis gemaakt.

Lees meer

GOED - werk - naaiatelier

“Werk maken van hergebruik” dat is de missie van Het Goed. In onze winkel brengen we dit in de praktijk met onze werkplaatsen/ateliers. Met mensen in een leerwerk-traject repareren we fietsen, maken we producten van ingezameld textiel en k160513-1892nappen we meubelen op door ze een modern jasje te geven met Jeans stof en verf. We bieden deze producten aan in onze winkels voor aantrekkelijke prijzen.

Populair in onze winkel is het GOED-werk naaiatelier. Producten met een GOED-gemaakt label zijn allemaal bij ons in huis gemaakt. Zo maken we kussen van oude dekens en van jeans, we maken boodschappentassen en schooltassen, etui's, keukenslof; eigenlijk teveel om op te noemen. En alle materialen, stoffen zijn verkregen uit hergebruik.

In ons GOED-werk naaiatelier maken we niet alleen nieuwe producten van herbruikbare materialen, maar we verstellen ook producten. Je kunt dus met een te lange broek of een kapotte rits naar onze winkel komen. Tegen een kleine vergoeding fixen onze medewerkers het voor je! Onze service voor jouw gemak!

 

 

 

GOED - werk - fietsenmaker

Ook populair in onze winkel is de GOED-werk fietsenmaker. Fietsen die je koopt met een GOED-gemaakt label zijn allemaal bij ons in huis opgeknapt en getest.

Lees meer

GOED - werk - fietsenmaker

160513-1990

Wist je dat we in onze winkel in Best ook

fietsreparaties

aanbieden? Voor een redelijke prijs knappen wij je stalen ros weer helemaal op! Daarvoor hebben we een aantal fietsenmakers opgeleid, die deze reparaties kunnen uitvoeren. Daar zijn we super trots op. De fietsenmaker knapt niet alleen ingeleverde rijwielen weer op, maar hij kan, tegen een redelijke vergoeding, ook een servicebeurt geven aan je fiets. Vraag de medewerker in de fietsshop ter plaatse naar de mogelijkheden.

Elke fiets die bij ons is opgeknapt en nagekeken krijgt bij de verkoop het label GOED-gemaakt mee.

Dus wil je een servicebeurt voor je fiets in het voorjaar, of wil je voor de winter een check op je verlichting, onze medewerkers doen het graag voor je.

“Werk maken van hergebruik”

dat is de missie van Het Goed. In onze winkel brengen we dit in de praktijk met onze werkplaatsen/ateliers. Met mensen in een leerwerk-traject repareren we dus fietsen, maken we producten van ingezameld textiel en knappen we meubelen op door ze een modern jasje te geven met jeans stof en verf. We bieden deze producten aan in onze winkels voor aantrekkelijke prijzen.

GOED - werk - opknap shop

In de GOED-werk opknap shop maken we het je heel gemakkelijk. Het likje verf hebben onze medewerkers er al voor je op gedaan.

Lees meer

GOED - werk - opknap shop

160513-1702“Werk maken van hergebruik” dat is de missie van Het Goed. In onze winkel brengen we dit in de praktijk met onze werkplaatsen/ateliers. Met mensen in een leerwerk-traject repareren we fietsen, maken we producten van ingezameld textiel en knappen we meubelen op door ze een modern jasje te geven met Jeans stof en verf. We bieden deze producten aan in onze winkels voor aantrekkelijke prijzen.

Hergebruik van spullen wordt extra leuk als je het even een likje verf geeft. Zo maak je het meer van deze tijd en geef je er je persoonlijke tint aan.

In de GOED-werk opknap shop maken we het je heel gemakkelijk. Het likje verf hebben onze medewerkers er al voor je op gedaan, dus je kunt een product kopen dat al voorzien is van een fris likje verf. De opgeknapte spullen zijn te koop met een GOED-gemaakt label. Zo weet je dat je wel iets heel bijzonders in handen hebt!

En heb je iets wat je wilt schilderen, maar je hebt geen mogelijkheden thuis, vraag vrijblijvend naar onze mogelijkheden.

Bereikbaarheid en parkeren bij ons

Ons kringloopwarenhuis is prima te bereiken met zowel de auto, de fiets en het openbaar vervoer.

Lees meer

Bereikbaarheid en parkeren bij ons

Ons kringloopwarenhuis is prima te bereiken met zowel de auto, de fiets en het openbaar vervoer.

Ben je van plan veel langs te brengen of te kopen? Dan kun je prima met je auto komen. We hebben voldoende gratis parkeerplaatsen.

Het Goed Best
en de mensen erachter

Lees meer
winkelmedewerkster

Kim Dijkstra

‘In onze winkels kun je heerlijk en ongestoord rondstruinen. Heb je hulp nodig? Dan staan we uiteraard voor je klaar, zodat jij snel vindt wat je zoekt.’

medewerker ontvangst gunners

Thijs de Jong

‘Wij zijn heel blij met alle gebruikte spullen die ons door mensen worden gegund. Het is goed voor het milieu. En we maken er heel veel mensen blij mee.’