KunstiGoed in Emmen groot succes

Afgelopen zaterdag 7 maart organiseerde Het Goed kringloopwarenhuis in nauwe samenwerking met Micks Art Collectief (MAC) de derde editie van KunstiGoed. Onder grote publieke belangstelling werd de kunstmarkt geopend door wethouder Jisse Otter en met het zingen van een speciaal gecomponeerd KunstiGoed lied werd de dag feestelijk en in stijl geopend.

Al sinds 2018 organiseert Het Goed kringloopwarenhuis in Emmen, samen met MAC een overdekte kunstmarkt. Het aantal exposanten neemt toe evenals het aantal bezoekers. Ook dit jaar was het weer een druk bezocht evenement.

Mooie diversiteit aan kunstvormen
Veel van de kunstenaars waren dit jaar voor de tweede of derde keer afgereisd naar Emmen. In totaal hadden zich bijna 50 kunstenaars aangemeld voor deze derde editie. Voor de meeste van hen is de maand maart de start van het seizoen, en om dan binnen te kunnen beginnen bij deze temperaturen is het zeker een dikke plus voor Emmen. En natuurlijk is het heel gezellig op de winkelvloer, er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje en er is muziek. Daarnaast is de combinatie hergebruik en kunst natuurlijk een hele goede mix. Regelmatig wordt van afgedankt materiaal, iets nieuws gemaakt en tot kunst verheven. Hergebruik in optima forma.

Een kleine impressie van de kunst in Het Goed

Er was een mooie diversiteit aan kunstvormen; kunstwerken groot en klein, geschilderd of getekend, beeldhouwwerken, handgemaakte sieraden, handgemaakte tassen en kleding en een mini expositie van bukken en zwaaien met verzamelde items van uit vroeger tijden.

 

Sommige bezoekers komen alleen voor een winkelbezoekje, en sommige alleen voor de kunstmarkt. Maar regelmatig verlaat iemand geïnspireerd door de kunst de winkel met iets bijzonders en unieks uit het kringloopassortiment. Dat maakt deze combinatie zo bijzonder Goed.

En hier nog werk wat te zien is in de prachtige galerie van Micks Art Collectief.

Deze expositie wisselt 8-wekelijks, dus kom gerust nog een keer langs!

De samenwerking met Micks Art Collectief en de verhuizing van het collectief naar de Kaptein Grantstraat  24  maakt dat ze als buren van Het Goed samen er weer een geweldig feest van hebben gemaakt.

Kortom; De organisatie van KunstiGoed kijkt terug op een mooie derde editie van deze unieke en bijzondere overdekte kunstmarkt in Emmen. Op naar de vierde editie.