Ik hou van tweedehands – Verhalen van onze collega’s

Bij kringloopwarenhuis Het Goed delen we een grote voorliefde voor tweedehands. Eerder deelden we al de verhalen van jullie; onze gewaardeerde klanten en gunners. Om de (duurzame) cirkel rond te maken, hebben we ook aan onze enthousiaste medewerkers gevraagd waarom zij eigenlijk zo dol zijn op tweedehands én wat hen motiveert om bewust duurzame keuzes te maken. Hieronder vind je diverse verhalen van onze collega’s uit het hele land. Lees je mee?

Dennis & Anne

Dit zijn Dennis en Anne. Niet alleen zijn de twee collega’s bij onze winkel in Rotterdam Centrum; ze zijn ook goede vrienden. “Ik hou van tweedehands, omdat ik tegen fast fashion (= trendgevoelige kleding die maar een enkel seizoen meegaat) ben. Ook biedt tweedehands een voordelig alternatief voor leuke spullen”, vertelt Anne. Dennis vult aan: “Ik hou ervan dat we kringloopwarenhuis bij Het Goed spullen een tweede leven geven. Het is prachtig dat mensen hun spullen inleveren, zodat iemand anders er weer blij mee kan zijn.”

Gea

Onze collega Gea is helemaal in de ban van tweedehands schatten. “Ik hou erg van de jaren ’70 stijl, en waar ontdek je die het beste? Bij de kringloopwinkel natuurlijk!” Vandaag de dag maken imiteren veel woonwinkels deze stijl, maar de échte vintage parels, die scoor je alleen tweedehands. Dus weet je niet zeker of een vondst vintage is? Onze kenner Gea helpt je graag verder.

Juultje

Ook medewerker Juultje maak je dolgelukkig met allerlei tweedehands moois. “Ik hou van het vinden van unieke items. Zo creëer ik toch mijn eigen, authentieke stijl”, zegt Juultje. Wie Juultje tijdens de lunchpauze even kwijt is, weet nu dus waar te zoeken.

Lara

We stellen je graag voor aan onze Lara bij Het Goed Emmeloord: “Ik hou van tweedehands, omdat ik elke keer verrast word. Ik weet nooit van tevoren wat ik zal tegen komen, waar ik geïnspireerd door word en welke tweedehands vondsten ik uiteindelijk mee naar huis zal nemen.”

Madelon

“Ik hou van tweedehands, want ik voel mij welkom bij Het Goed, ondanks dat ik nog niet zoveel ervaring heb. Iedereen kan en mag hier zichzelf zijn. En wat betreft kringloopschatten? Ik ben dól op tweedehands serviezen en vazen.” En verder: klanten helpen in de winkel en bij de kassa of de kledingafdeling vullen en stylen, ze draait haar hand er niet voor om. 

Sylvia

Sylvia werkt al 6,5 jaar met veel plezier bij Het Goed. “Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Het klinkt misschien heel cliché, maar het blij maken van klanten. Of het nou mensen zijn die hier langskomen voor het uitje, gezinnen met een kleinere portemonnee die hier hun nieuwe bank komen halen, of verzamelaars die dankzij ons hun verzameling compleet maken. Het is fijn dat wij mensen een Goed gevoel kunnen geven.”

Owen

Owen is stagiair en weekendhulp bij Het Goed in Deventer. “Ik winkelde al regelmatig voor nieuwe kleding bij kringloopwarenhuis Het Goed, en was daarom wel benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe ging.” En Owen’s nieuwsgierigheid zegevierde! Het zal dan ook geen verrassing zijn op welke afdeling hij het meest werkt. “Natuurlijk op de kledingafdeling!

We krijgen een grote glimlach van zulke verhalen, want samen maken we het écht Goed. Word jij ook vrolijk van de verhalen van onze collega’s? Dan hebben we leuk nieuws, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s in het hele land. Bekijk de vacatures per vestiging op onze website, want wie weet staat jouw droombaan er zomaar tussen.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.