Ik hou van tweedehands – Jullie verhalen!

Bij kringloopwarenhuis Het Goed delen we onze grote voorliefde voor tweedehands. En omdat februari in het teken staat van de liefde, schonken wij deze maand extra aandacht aan deze onze gezamenlijke liefde. Vandaag trappen we af met jullie verhalen; van onze geliefde klanten. Klanten die regelmatig bij Het Goed te vinden zijn, op zoek naar unieke kringloopparels – voor in hun interieur, boekenkast of garderobe. Wat beweegt hen om van tweedehands eerste keuze te maken? 

Ingrid

Ingrid komt graag kleding shoppen bij kringloopwarenhuis Het Goed in Emmen. Of ze altijd met een specifiek doel komt?Eigenlijk niet. Ik hou van allerlei stijlen en kleuren, dus vind ik altijd wel iets wat past. Omdat het niet zo duur is, breng ik ook makkelijker weer kleding terug naar de inname goederen. Dan kan iemand anders genieten van dat kledingstuk en heb ik weer ruimte voor iets nieuws. En zo is het maar net. 

Gentle & Michelle

Dit zijn Gentle en Michelle, en ook zij houden van tweedehands. Gentle: “Ik hou van tweedehands, omdat je unieke spullen kunt vinden en het elke keer weer een verrassing is wat je tegenkomt in de winkel. Met zoveel bijzondere spullen, creëer je zo je eigen stijl!” Michelle vult aan: “Ik kies ook bewust voor tweedehands om een statement te maken tegen de wegwerpcultuur van fast fashion.”

Sureya & Kim

Sureya en Kim komen regelmatig bij Het Goed en zijn dan voornamelijk bij de kleding en interieur afdeling te vinden. “We kijken niet echt naar de maat van een item, maar naar de stijl. Een gouden tip? Op de mannenafdeling vind je hele leuke oversized blazers! Wij zijn dan ook extra trots op onze gescoorde items als ze bij de kringloop vandaan komen; je betaalt minder én loopt vaker tegen bijzondere en unieke items aan.

Julieth

Waarom Julieth gek is op tweedehands? “Omdat het super duurzaam is om tweedehands te shoppen! Bijna mijn hele kledingkast is tweedehands, dat vind ik super fijn. Kleding en spullen hergebruiken is veel beter voor het milieu dan nieuw kopen. Bovendien scoor je het bij de kringloop voor een veel lager prijsje!”

Laura

Ik hou van de zoektocht naar iets waar ik blij van word!” Laura shopt regelmatig in onze winkels, op zoek naar dingen waar er vaak maar één van is. “Daarnaast heeft Het Goed vaak fijne lage prijzen, en dat is natuurlijk mooi meegenomen! Ook neem ik zelf spulletjes mee naar de inname, zodat deze weer een tweede leven kunnen krijgen. Ik hou van tweedehands, want ik hou van uniek!’

Lisa

Lisa houdt van tweedehands, puur omdat het goed is voor het milieu. “Ik kom graag bij Het Goed omdat er veel keuze is. Verder koop ik zelden iets nieuws; mijn hele huis is tweedehands! Ook hou ik ervan dat, door de kleine prijsjes, ik meer kan experimenteren qua stijl. Er zitten altijd cadeautjes tussen en je weet nooit wat je aantreft!

Nika en Lusan

In Wijhe zagen we deze tof geklede dames. Nika, met de bruine krullen, vertelt dat ze in Wijhe woont. “Ik kom hier altijd, dit is echt mijn favoriete winkel!” Naast Nika staat haar vriendin en klasgenoot van het Cibap in Zwolle. Lusan is vandaag mee naar Wijhe, maar woont zelf in Toldijk. “Tweedehands kopen doe ik ook graag. Vandaag zocht ik een zonnebril en die heb ik gevonden!” Op de vraag waarvoor ze het liefst naar de kringloop komen geven ze gezamenlijk antwoord; “voor de kledingafdeling!”

Jitske en Tessa

Moeder Jitske en dochter Tessa gaan naar hun zeggen al ‘100 jaar naar de kringloop’. Ze konden zich de opening van Het Goed Emmen in 1995 nog herinneren. Tegenwoordig maken ze met z’n viertjes (oma Jitske, moeder Tessa en de 2 kinderen van Tessa) een wekelijks uitje ervan. Eerst even shoppen; voor zowel zichzelf als ook voor anderen. En na het shoppen doen ze even een bakkie bij Goed van Smaak. Kringlopen wordt er zo bij de kleintjes met de (spreekwoordelijke) paplepel ingegoten!

We krijgen een glimlach van oor tot oor van deze mooie verhalen. Verhalen die hopelijk nog meer mensen zullen inspireren om van tweedehands eerste keuze te maken.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.