Het Goed verkoopt miljoenste kledingstuk in 2019

Populariteit duurzame mode neemt snel toe

Eerder dan voorgaande jaren heeft Het Goed kringloopwarenhuizen het miljoenste kledingstuk verkocht. Deze mijlpaal werd vandaag bereikt in de Vlaardingse vestiging. Het Goed is de grootste retailer voor tweedehands kleding. Kleding is met een kwart van de omzet een belangrijk assortiment in de 25 kringloopwarenhuizen. De aanzienlijke groei van het verkochte aantal stuks laat zien dat Nederland hergebruik, ook op kledinggebied, steeds meer omarmt. Dat gebeurt niet alleen omdat het duurzamer is dan nieuwe kleding, maar ook omdat het extra mogelijkheden biedt om een eigen stijl te creëren, voor een aantrekkelijke prijs.

De verrassing bij mevrouw Belmira was groot, toen zij hoorde dat met haar aankoop van vandaag de kledingteller van Het Goed de één miljoen had bereikt. Haar eerste reactie: “Wauw, want ontzettend leuk.”  Belmira en haar man komen regelmatig bij Het Goed.  Vandaag kocht ze een vestje, 2 shirtjes en een riem. Belmiraontving daarbij nog een prachtige bos bloemen, een taartje en een kopje koffie. Een goed moment om samen te delen.

Eén miljoen kg minder
CO2-uitstoot

Er is alle reden om meer kleding te hergebruiken en daarmee de levensduur te verlengen. De kledingindustrie behoort tot de meest vervuilende bedrijfstakken ter wereld. Bijna de helft van de afvalwaterproblemen in de wereld heeft te maken met de textielproductie.Textiel is goed voor tien procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Bij de één miljoen verkochte modeartikelen van Het Goed, is de wereld 1 miljoen kg aan CO2-uitstoot bespaard gebleven (1 kledingstuk = 1 kg minder CO2). Om zo’n hoeveelheid CO2 te compenseren zouden er bijna 138.000 bomen nodig zijn geweest, oftewel een bos ter grootte van 550 voetbalvelden.

Goed nieuws in aanloop naar Duurzame Modedag en Sustainable Fashion Week

De toenemende populariteit van kledinghergebruik is goed nieuws in aanloop naar de Duurzame Modedag van Het Goed. Onder het motto ‘Duurzaam staat je goed’ worden zaterdag 5 oktober in alle kringloopwarenhuizen unieke modeshows georganiseerd. Op de Nationale Kringloopdag haakt Het Goed met deze shows ook aan bij de Dutch Sustainable Fashion Week van 5 tot en met 14 oktober.

Bijzondere kleding hoeft niet nieuw te zijn

Het Goed nodigt iedereen uit om met eigen ogen te zien dat een bijzondere outfit niet nieuw hoeft te zijn. Tijdens de duurzame modeshows op 5 oktober kun je inspiratie opdoen en uiteraard word je uitgenodigd om zelf op ontdekkingstocht te gaan door de winkel. Voor dames, heren en kinderen; voor jong en oud. Duurzaam staat iedereen goed.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.