De wethouder werkt mee!

Een wethouder aan het werk bij een kringloopwinkel? Tijdens de week van de circulaire economie was dit toch écht het geval bij Het Goed. Deze week vierden onze 30 vestigingen de impact die zij het afgelopen jaar hebben gemaakt – samen met hun lokale wethouders. Ook maakten we de totale impactcijfers en de resultaten per vestiging bekend. 

De Week van de Circulaire Economie is het grootste landelijke event dat draait om circulair ondernemen. Het Goed is hier dagelijks mee bezig: werk maken door hergebruik, dat is onze missie. In 2023 alleen gaven we aan in totaal bijna 10 miljoen producten een nieuw leven, wat heeft geleid tot 34.229 ton minder CO2 uitstoot. De Week van de Circulaire Economie vormt dan ook het juiste moment om stil te staan bij de gemaakte impact en deze per vestiging te vieren.  

De wethouder werkt mee! 

Deze week werkten wethouders verspreid over het hele land een dagdeel mee in onze winkels. Zij staken de handen uit de mouwen om zelf te ervaren hoe het er achter de schermen aan toe gaat. De werkdag werd afgesloten met de uitreiking van de impactcijfers per vestiging. Resultaten om trots op te zijn! 

 

Duurzaam en sociaal ondernemen 

Vorig jaar werden we uitgeroepen tot de ABN AMRO Sustainable Retailer of The Year 2023-2024. Deze titel wordt toegekend aan de retailer in Nederland die het beste presteert op het gebied van duurzaamheid. Een prestatie die te danken is aan de inzet van onze 1800 betrokken medewerkers en trouwe klanten, die niet alleen hun spullen gunnen maar ook in de frisse warenhuizen shoppen. Samen maken we van tweedehands het nieuwe nieuw. Bedankt!  

Een andere mijlpaal om bij stil te staan, is de PSO 30+ certificering op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), die we ook in 2023 ontvingen. Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidspositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit betekent dat minstens 30% van ons personeelsbestand bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Zo creëren we samen een inclusievere samenleving!

 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.