Wonderfoons maken tijdens NL Doet

Draaischijftelefoons krijgen een goede bestemming

Helaas gaat het evenement op 13 en 14 maart niet door nav persconferentie van het kabinet betreffende Corona. Er volgt nog een nieuwe datum, dus bewaar je draaischijftelefoon!

Op 13 en 14 maart is het NLdoet. Samen met duizenden organisaties in het land zet NLdoet vrijwilligers in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Bij Het Goed in Harderwijk maken ze tijdens NLdoet Wonderfoons. Een Wonderfoon is een ouderwetse draaischijftelefoon die door de Stichting Wonderfoon wordt omgebouwd tot mini-jukebox met behulp van een kleine computer en mp3 speler.
Op vrijdag 13-3 worden Wonderfoons gemaakt door B&W van de gemeente Harderwijk. Je kunt ze aan het werk zien tussen 13.00 en 15.00 in ons lunchcafe Goed van Smaak. Ook op 14-3 zal de stichting Wonderfoon in Goed van Smaak zijn en dan kan je als bezoeker helpen met ombouwen van de telefoons. Je mag uiteraard ook een eigen oude draaischijftelefoon meenemen!

Dus als jij de vrijwilligers van stichting Wonderfoon een handje wilt helpen tijdens NLdoet, kom dan langs bij Het Goed Harderwijk aan de Zuiderbreedte 15 en doe mee!

Van oud naar nieuw

dat is wat de stichting ‘De Wonderfoon’ doet met oude draaischijftelefoons. Doel van de nieuw verkregen Wonderfoon is dementerende ouderen te activeren, rust te geven en ook te emotioneren. De naam ‘Wonderfoon’ is bedacht door verzorgers die ouderen met dementie begeleiden.

Hoe werkt de Woonfoon?
Als de hoorn van de haak wordt genomen klinkt de kiestoon en wanneer er dan een nummer wordt gedraaid tussen de 0 en de 9 klinkt er een liedje uit vroegere jaren.
In de telefoon zit een SD kaart, daar kunnen 30 liedjes op worden gezet, van Wim Sonneveld als Nikkelen Nelis tot Tom Manders als Dorus. De oude deuntjes, samen met een oude draai telefoon uit vervlogen tijden komt, blijkt een goed middel om ouderen te activeren, rust te geven en ook te emotioneren.

Inleveren bij Het Goed
Heb je een oude draaischijftelefoon over, lever deze dan in bij Het Goed in Harderwijk of bij de achterdeur van een van de 24 andere winkels van Het Goed. Wij gaan zorgen dat al deze telefoons terecht komen bij de Stichting Wonderfoon, zodat ze nog veel meer mooie telefoons kunnen maken.

 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.