YES, onze plantenshop is geopend!

Na veel voorbereidingen, zoals het overpotten van alle aan ons gegunde tweedekans planten, is onze Goed voor Groen plantenshop vrijdag 17 juni officieel geopend.

Geen fanfareorkest of een vip die een lintje doorknipte, maar bescheiden zonder poespas. Wat overigens niet wegneemt dat we ontzettend trots op deze nieuwe afdeling in ons kringloopwarenhuis. Met name hoofd plantenverzorgster Noah, die dagen met haar handen in de aarde zat, loopt met haar hoofd in de wolken sinds de opening van “haar” kindje. De plantenshop heeft dan ook een prominente plek naast de koffiehoek gekregen waar het voor de planten benodigde licht goed naar binnen schijnt door de ramen.

Trots

Waar we ook trots en happy mee zijn is een samenwerking met bloemen en plantenwinkel Diamond bloemen in Schiedam.

Toen eigenaresse Elmas Ayten van de bloemen en plantenwinkel vernam over Goed voor Groen nam zij meteen zonder aarzelen contact op met onze filiaalmanager Bart Leijdens met de vraag: “vinden jullie het leuk als er bij Diamond bloemen een hoekje wordt gecreëerd waar buurtbewoners planten kunnen plaatsen om te gunnen aan jullie plantenshop”, nou, dat kostte Bart slechts een heel kort denk momentje. Natuurlijk vinden we dat een geweldig idee. Dus snel posters en flyers voor de nodige promotie geprint voor Diamond bloemen en hopen op de gunfactor voor Goed voor Groen bij de buren van Elmas.

Eerder was partijhandelaar De Bie, ook uit Schiedam, al lyrisch over Goed voor Groen. Zij hebben met regelmaat partijen planten waarvan er dikwijls planten achterblijven die geen koper vinden. De partijhandelaar beloofde aan ons te denken bij deze achterblijvertjes zodat deze niet in de afvalcontainer belanden.

Kijk, dat zijn de positieve reacties waar we vrolijk van worden. Maar waar we uiteraard nog blijer van worden is wanneer alle tweedekans planten een nieuw thuis vinden, wat tenslotte het doel is van Goed voor Groen. Zorgdragen dat het planten worden met een goed verhaal. Samen maken we het groen!

Heb jij nu ook een plant die je een tweede kans wil gunnen, breng hem dan langs. Je kunt planten inleveren aan de zijkant van onze vestiging aan de Heliniumweg 8, 3133AX Vlaardingen.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.