Van afval tot nieuwe duurzame producten, samenwerking met de Techniekfabriek

Vazen gepimpt met papier mache, wormenhotels van planken van eikenhouten meubelen, wandtegels gemaakt van geshredderd plastic. Sinds vorige week maandag zit er op de plek boven de koffiehoek van Het Goed Deventer de Techniekfabriek. Deze organisatie valt onder Circulus-Berkel, dat werkt aan het vergroten van de leefbaarheid in de wijken van Deventer.

Marcel Ellen, Rien Renema en Cees Tilman zijn de pioniers van de Techniekfabriek en werken al geruime tijd in een oud schoolgebouw aan de Dorrestraat in Deventer waar ook andere initiatieven zoals o.a. de Speelgoed en Kledingbank zijn gehuisvest. Het doel is om op een ambachtelijke wijze van afval weer de mooiste duurzame producten te maken.

Maar waarom de samenwerking met Het Goed? Beide organisaties hebben veel overeenkomsten. Het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hergebruik van spullen en het streven naar een circulaire economie.

Marcel en Rien zijn erg creatief in het werken met grondstoffen. Zo zagen ze eikenhouten meubelen in planken en daar maken ze weer bijzettafels van of bijvoorbeeld een wormenhotel. Ook stukken leer van oude bankstellen, daar weten ze wel raad mee. De ruimte willen ze niet alleen gebruiken voor het maken van de mooiste duurzame producten, Marcel is gek op planten en wil de ruimte omtoveren tot een prachtige Groene Oase. In de toekomst komen er  planten op de begane grond in de winkel en zullen ook potten met planten in de winkel verkocht gaan worden.

De Techniekfabriek gaat een ontwikkelteam creëren met diverse talentvolle mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Mensen die met de naaimachine kunnen werken, houtbewerkings- en technische talenten. Allemaal mensen die binnen Circulus-Berkel maar ook binnen het Goed te vinden zijn. Want ook de uitwisseling van personeel staat op de planning.

Alles is nog in de opstartfase maar binnenkort kun je prachtige gepimpte producten in de winkel vinden. Voor meer informatie over de Techniekfabriek: kijk op http://www.circulus-berkel.nl/cambio/de-techniekfabriek  Ze hebben ook een Instagrampagina:    @cambio_techniekfabriek

 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.