Samenwerking SBB en Het Goed bekrachtigd (Persbericht)

Kringloopwarenhuis Het Goed en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) hebben vandaag hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Met deze samenwerking verwachten zij de komende jaren gezamenlijk nog veel meer goede leerplaatsen te kunnen bieden binnen verschillende opleidingsdomeinen én voor een grote diversiteit aan doelgroepen bij Het Goed. De samenwerking werd bekrachtigd in de nieuwste vestiging van Het Goed in Rotterdam Zuid door landelijk manager sectorunit handel Tina Boes namens SBB en Willem van Rijn, directeur van Het Goed.

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

Praktijkleren kan niet zonder leerbedrijven, waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. Waar ze mogen rekenen op een veilige omgeving, deskundige begeleiding en voldoende tijd om de juiste vaardigheden op te doen. En waar die studenten op hun beurt zorgen voor een frisse kijk op het bedrijf en actuele kennis binnenbrengen.

SBB erkent en begeleidt die leerbedrijven. In elke regio en sector werken zij aan voldoende stages en leerbanen. Voor vmbo-leerlingen en mbo-studenten, voor werkenden en werkzoekenden.

Deze samenwerking laat zien waar bedrijfsleven en SBB elkaar versterken, zegt Tina Boes van SBB. “Leren in de praktijk levert zelfvertrouwen op, feedback en ervaringen van ervaren vakmensen op de werkvloer en durven kijken naar de toekomst. Niet alleen denken aan wat is goed voor mijn bedrijf, maar ook wat is goed voor de sector, mijn leerbedrijf en mijn medewerkers. Dan ben je een lerende organisatie en een interessante werkgever, op vele fronten.”

Het Goed is een mens ontwikkelbedrijf

In de 29 frisse en eigentijdse kringloopwarenhuizen van Het Goed wordt werk gemaakt door hergebruik. Het Goed kijkt graag naar wat mensen kunnen, liever dan naar hun beperkingen. Zij vinden het vanzelfsprekend dat iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen naar vermogen. Iedereen heeft talent. Bij Het Goed is leren een combinatie van leren en doen in een dynamische werkomgeving, waarbij alle werkzaamheden onderdeel zijn van de reguliere werkprocessen. De praktijkopleiders van Het Goed bieden elk jaar méér leerlingen en studenten de kans om vakvaardigheden te leren door middel van stages en leerbanen.

Het Goed kijkt er naar uit om samen met SBB haar praktijkleerplaatsen de komende jaren verder uit te breiden om zo met nog grotere impact de doorstroom van leerlingen en studenten naar de arbeidsmarkt te realiseren.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.