Het Goed en DSFW laten zien dat duurzaam kleding kopen ook anders kan

Samen op weg naar een mooiere wereld

Vrijdag 25 september as. organiseert Het Goed kringloopwarenhuizen in samenwerking met de Dutch Sustainable Fashion Week (#DSFW) voor het eerst een speciale dag helemaal in teken van tweedehands kleding, de Re-use Fashion Day, met als uitzondering dit jaar, volledig online. Re-use, re-style en re-cycle van kleding, daarmee willen ze mensen bewust maken van het belang van het doorgeven van herbruikbare kleding en daarbij ook inspireren als het gaat om hoe leuk (en dankbaar) het is deze tweedehands mode te dragen.

Dat Nederland hergebruik van kleding steeds meer omarmt laten de cijfers zien. Afgelopen jaar werd bij Het Goed bijna 870.000 stuks tweedehands kleding verkocht. Dat gebeurt niet alleen omdat het duurzamer is dan nieuwe kleding, maar ook omdat het goedkoper is en extra mogelijkheden biedt om een eigen stijl te creëren. Voor jong en oud. Kleding dragen met een goed gevoel.
Genoeg redenen om tijdens de zevende editie van de Dutch Sustainable Fashion Week (#DSFW) van 22 t/m 26 september niet alleen aandacht te hebben voor de noodzakelijke verduurzaming van de kledingbranche, maar ook de aandacht te richten op het verlengen van de levenscyclus van kleding door hergebruik. Alles wat nodig is om onze voetafdruk te verkleinen. En daarvoor is de consument hard nodig.

Duurzame mode helpt
Er is alle reden om meer kleding te hergebruiken. De kledingindustrie behoort tot de meest vervuilende bedrijfstakken ter wereld. Een kwart van alle pesticiden in de landbouw wordt gebruikt in de katoenteelt. Textiel is goed voor tien procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Bijna de helft van de afvalwaterproblemen in de wereld heeft te maken met de textielproductie. Een zesde van de wereldbevolking werkt in de kledingindustrie, met name in ontwikkelingslanden tegen lage lonen. Bovendien heeft de wereldwijde corona-crisis juist deze groep mensen hard getroffen.
Onderwijl neemt de kledingconsumptie toe. Wereldwijd staat de teller op zo’n 100 miljard nieuwe kledingstukken per jaar. Die kledingstukken dragen we de helft minder lang dan 15 jaar geleden. Terwijl ze nog heel goed zijn her te gebruiken.

Bijzondere outfit hoeft niet nieuw te zijn
Het Goed nodigt iedereen uit om met eigen ogen te zien dat een bijzondere outfit niet nieuw hoeft te zijn. Tijdens de Re-use Fashion Day kan de consument online inspiratie opdoen om daarna zelf op ontdekkingstocht te gaan door de winkels. Voor dames, heren en kinderen, voor elk wat wils. Duurzaam staat iedereen goed.

 

 

Volg onze Facebook en Instagram pagina’s en laat je inspireren. En wil je een winkel bezoeken klik dan hier voor de winkeladressen.

En heb je zin in een dagje Rotterdam om daar duurzaam te shoppen? Lees dat hier onze warme aanbeveling!

Ben je benieuwd naar het verdere programma van de Dutch Sustainable Fashion Week, bezoek dan de website en ontdek welke evenementen er verder nog op het programma staan.

 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.