Opening Gorinchem

Kringloopwarenhuis Het Goed in Gorinchem

Eerste herbruikbare spullen geschonken

Op 15 december a.s. opent Kringloopwarenhuis Het Goed officieel de deuren van haar dertigste vestiging op Woonboulevard Spijksepoort in Gorinchem.

Op donderdag 11 november schonken bestuurders Cees Taal (Vijfheerenlanden), Lizanne Lanser (Molenlanden) en Eelke Kraaijeveld (Gorinchem) de eerste herbruikbare spullen aan het team van Het Goed. Zij roepen daarmee meteen de inwoners van hun gemeenten op om vanaf vandaag ook hun herbruikbare spullen bij Het Goed in te leveren.

Spullen brengen
Inwoners uit de regio kunnen vanaf nu vijf dagen per week hun herbruikbare spullen schenken aan Het Goed. Dat kan gaan om bijvoorbeeld meubels, boeken, kleding, maar ook curiosa. Het aanbieden van herbruikbare spullen draagt sterk bij aan het verminderen van de afvalberg en is dus zeer goed voor het milieu.

Officiële opening 15 december
Het nieuwe kringloopwarenhuis wordt op woensdag 15 december feestelijk geopend. Kringloopliefhebbers uit de regio zijn dan van harte welkom om een kijkje te nemen in de nieuwe winkel. Uiteraard volgens de op dat moment geldende RIVM richtlijnen.

Het Goed verrast
Het kringloopwarenhuis belooft een frisse, eigentijdse, overzichtelijke en inspirerende winkel te worden. Het nodigt mensen uit om op ontdekkingstocht te gaan naar bijzondere, unieke spullen. Elke dag is anders. Zo is het steeds een verrassing wat je er aantreft. En heb je trek in een kopje koffie of thee, tijdens of na een shoprondje? Dan is er lunchroom ‘Goed van Smaak’, in samenwerking met Metropole Gorinchem.

Het Goed en Avres
Het nieuwe kringloopwarenhuis op Woonboulevard Spijksepoort is een samenwerkingsverband van Het Goed met Avres. Het kringloopbedrijf biedt diverse werkplekken voor kandidaten van Avres, waar zij zich kunnen ontwikkelen en stappen kunnen zetten richting reguliere arbeidsmarkt. Ook gaan er Avres medewerkers vanuit de Sociale Werkvoorziening aan de slag.

Doneren van goederen
Inwoners van Gorinchem, Molenlanden, Vijfheerenlanden en omringende gemeenten, die herbruikbare spullen graag een tweede leven geven, kunnen deze spullen bij Het Goed inleveren. Dit kan de komende weken op maandag t/m donderdag, van 9:00 – 16:30 en op vrijdag van 9:00 – 11:30 uur. Het adres is: Spijksedijk 28 in Gorinchem.

Op de foto:

Wethouders/Avres bestuurders Cees Taal (Vijfheerenlanden), Lizanne Lanser (Molenlanden) en Eelke Kraaijeveld (Gorinchem) overhandigen herbruikbare spullen aan Het Goed en geven startsein voor het schenken van goederen.

 

 

Over Avres
Avres is het mensontwikkelbedrijf dat ondersteuning biedt naar werk aan inwoners van Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden, die vanwege een achterstand op de arbeidsmarkt in de Participatiewet vallen. Daarnaast biedt Avres financiële ondersteuning en schuldhulpverlening. Meer informatie over Avres vindt u op de website: www.avres.nl.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.