Ook Dille en Kamille kiest voor #greenfriday

Vorig jaar introduceerde Het Goed #greenfriday. Goed voorbeeld doet volgen. Dille & Kamille lanceert dit jaar Green Friday. En omdat we allemaal de wereld een beetje groener willen maken, steunen wij hun boodschap van harte.

Bij ons zit geluk niet in korting

Dit is waarom ook Dille en Kamille meedoet.

Op vrijdag 29 november is het Black Friday, voor de meeste winkels een dag om klanten met hoge korting te verleiden tot extra aankopen. Dille & Kamille doet het anders: geheel in lijn met het gedachtegoed van Natuurlijke Eenvoud kiest het bedrijf voor Green Friday. Een keuze voor meer groen en meer natuur, in plaats van kortingen en ‘kopen om het kopen’. Dille & Kamille zet haar samenwerking met Trees for All en het Belgische BOS+ kracht bij met een donatie waarvoor maar liefst 2500 m² nieuw bos kan worden aangeplant in Nederland, België en Costa Rica.

Liever meer bomen
“Bij ons zit geluk niet in korting,” licht Algemeen directeur Hans Geels de gedachte achter Green Friday toe. “We doen liever iets goeds voor de natuur. Een concept als Black Friday, met alle overmatige consumptie die daar bij hoort, is letterlijk een zwarte dag voor het klimaat en de natuur. Wij willen met onze Green Friday een tegengeluid laten horen, en steunen daarom projecten voor het aanplanten van meer bos.”

Dit tegengeluid, de wens om het anders te doen, past in een lange traditie. In 1974 werd Dille & Kamille immers opgericht als reactie tegen de – ook toen al – oprukkende wegwerpmaatschappij. De natuur, als inspiratiebron en als iets om heel zuinig op te zijn, speelt al sinds het begin een grote rol bij het bedrijf. Daarom werkt Dille & Kamille in Nederland samen met Trees for All en in België met BOS+. Beide organisaties zetten zich in voor een gezondere en groenere aarde door bos aan te planten en bestaande bossen te herstellen.
Dille & Kamille zet Green Friday kracht bij met een donatie waarmee 2500 m² nieuw bos kan worden aangeplant. Dat betekent nieuwe bomen in Nederland en België, maar ook in Costa Rica: voor elke nieuwe ‘Nederlandse’ boom plant Trees for All er ook een in Costa Rica. Goed voor de natuur, voor het klimaat en voor de lokale bevolking! Mooi meegenomen: in de tropen groeien die nieuwe bomen sneller en slaan dus meer CO2 op.

Hans Geels: “Met #greenfriday roepen we, in de winkels en op onze social media kanalen, iedereen op om mee te doen. Waarmee maak jij de wereld vandaag een stukje groener?”

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.