Nijmeegs studentenhuis krijgt Green Make Over

Op zaterdag 21 september krijgt het Nijmeegse studentenhuis dat is gevestigd in een monumentaal pand uit 1905 aan de St. Annastraat 170 in Nijmegen in één dag een duurzame make over. Hier wordt op TV-verslag van gedaan op 27 oktober om 16.25 uur in het SBS6 programma Green Make Over. Programmamaker en zelfverklaard klimaatprutser Gwen Jansen en haar Green Make Over expertteam gaan de 8 studenten en de Stichting van wie het pand eigendom is, voorzien van vele energiebesparende no-nonsense tips. Via diverse ‘groene’ tools worden het huis en de tuin op één dag een stuk comfortabeler, milieuvriendelijker en energiezuiniger gemaakt. Een van de experts in Nijmegen is Het Goed.

Met de ‘groene’ tips en tools van de Green Make Over experts kan de kijker thuis ook direct actie ondernemen om energie te besparen en het eigen wooncomfort te verhogen.

Wethouder opent inspiratiehuis

Speciaal voor de inwoners van Nijmegen gaat op de opnamedag op zaterdag 21 september de groene loper uit op de St. Annastraat. Daar wordt op die dag het mobiele Green Make Over Inspiratiehuis neergezet. Nijmegenaren kunnen daar kennis maken met allerhande groene tips en tools om zelf ook aan de slag te gaan met een eigen duurzame make over thuis. Diverse energiebesparende gadgets worden hierbij weggegeven. Om 10.30 uur wordt dit Inspiratiehuis geopend door wethouder Duurzaamheid Harriët Tiemens in het bijzijn van de studenten, de stichting, alle Green Make Over experts en de voltallige crew en cast. Nijmegenaren kunnen hier vanaf dat moment tot 17.00 uur terecht voor ‘groene’ tips en tools.

Hoe verduurzaam je een studentenhuis?

De Stichting die het studentenpand beheert en bezit had een heel duidelijke hulpvraag. Wat kan je veranderen aan een monumentaal pand en hoe kunnen we de kosten verder omlaag krijgen door het pand duurzamer te maken als je weinig geld hebt en er meerdere studenten met een erg druk leven in je huis wonen? Vandaar dat ze de hulp hebben ingeroepen van het Green Make Over team.

Het Goed maakt niet alleen deel uit van het expertteam van het programma, ze leveren ook materialen voor het inspiratiehuis en ze geven hergebruiktips aan bezoekers van het inspiratiehuis. Het Goed deed eerder ook al mee in Eindhoven met een Green Make Over. Kortom; goed bezig als het gaat om duurzaamheid helpen op de kaart te zetten.

Kom dat zien!

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door 100%kringloop!

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.