Missie meer dan geslaagd in Geldrop

Vandaag was een bijzondere dag voor onze 12 Eritrese dames. 1,5 jaar geleden kwamen zij bij ons om onze taal, cultuur te leren en werkervaring op te doen. Trots dat vandaag 8 dames een praktijkverklaring mochten ontvangen en 4 een bewijs van deelname uit handen van Wethouder Looijmans.

Het is alweer ruim 1,5 geleden dat deze dames bij Het Goed in Geldrop binnenkwamen met als doel de taal te leren, meer te leren over de Nederlandse cultuur, maar bovenal ook om belangrijke werkervaring op te doen. Allemaal belangrijke onderdelen die bijdrage aan een betere integratie van nieuwkomers in ons land. Het is de bedoeling dat de deelnemers in een jaar zoveel leren dat ze zich verder kunnen ontwikkelen. In een baan of een mbo-opleiding niveau 1. En dat ze dus ook geen uitkering meer nodig hebben.

Ze hebben zich allemaal hard ingezet om deze doelen te behalen.

Vanuit alle partijen o.a. Senzer, gemeente Geldrop-Mierlo en kringloopwarenhuis Het Goed kunnen we zeggen dat dit project geslaagd is. Enkele dames hebben een reguliere baan aangeboden gekregen o.a. bij HEMA, Albert Heijn en in een kapperszaak. Een mooi begin van een groeiend cv.

 

Wat een super mooi bericht uit Geldrop is dit. De hartelijke felicitaties gaan uit naar deze groep doorzetters. Prachtig om te zien dat ze hard gewerkt hebben met een mooi doel voor ogen; een stap naar zelfstandigheid. Iets wat geen vanzelfsprekendheid is in het land van herkomst. Maar het is hen gelukt. Trots op de dames en op iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd.

Samen maken we het goed.

 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.