Kringloopwarenhuis Het Goed opent haar 30e vestiging (Persbericht)

Het Goed Gorinchem opent 15 december haar deuren

 

Het Goed groeit

Op 15 december opent landelijke kringlooporganisatie Het Goed de deuren van haar 30e kringloopwarenhuis in Nederland. ‘We hebben de ambitie om verder te groeien. Onze missie – werk maken door hergebruik – is relevanter dan ooit. Dankzij de opening van nieuwe vestigingen creëren we meer impact: door meer hergebruik en door betere arbeidsparticipatie”, aldus Willem van Rijn, directeur van Het Goed. “We zijn er trots op dat we deze prachtige locatie in Gorinchem gaan starten in samenwerking met onze partner Avres”.

 

Het Goed en Avres

Het nieuwe kringloopwarenhuis is een samenwerkingsverband van Het Goed met Avres. Het kringloopbedrijf creëert met haar grote diversiteit aan activiteiten meerdere werkplekken voor kandidaten van Avres, waar zij zich kunnen ontwikkelen en stappen kunnen zetten richting reguliere arbeidsmarkt. Ook gaan er Avres medewerkers vanuit de Sociale Werkvoorziening aan de slag. Een mooie samenwerking waardoor beide partners een waardevolle bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving.

 

Het Goed verrast

Het Goed Gorinchem met een prachtige groene gevel, is een fris en eigentijds warenhuis geworden. De overzichtelijke indeling met inspirerende presentaties is uitnodigend om op ontdekkingstocht te gaan naar bijzondere, unieke spullen. Elke dag is anders; zo is het steeds een verrassing wat je aantreft. En heb je trek in een kopje koffie of thee, tijdens of na een shoprondje? Dan is er lunchroom ‘Goed van Smaak’, in samenwerking met Metropole Gorinchem. Willem van Rijn vervolgt, “we nodigen iedereen uit om ons nieuwe kringloopwarenhuis te bezoeken. Ons 30e warenhuis is prachtig geworden; zo laten we zien dat tweedehands shoppen leuk is en dat iets bijzonders niet nieuw hoeft te zijn. Zo leveren we samen een bijdrage aan een circulaire en inclusieve samenleving”.

 

Feestelijke opening

Het nieuwe kringloopwarenhuis op Woonboulevard Spijksepoort in Gorinchem wordt 15 december om 10:00 uur feestelijk geopend door de directie van Avres en Het Goed. De openingshandeling zal worden verricht door burgemeester Reinie Melissant-Briene van Gorinchem, wethouder Lizanne Lanser van Molenlanden, wethouder Cees Taal van Vijfheerenlanden en wethouder Eelke Kraaijeveld van Gorinchem. Inwoners van Gorinchem en kringloopliefhebbers uit de regio zijn van harte welkom om, met inachtneming van de RIVM-maatregelen, een kijkje te nemen in het nieuwe warenhuis. Het Goed is vanaf 15 december 7 dagen per week geopend.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.