Het Goed vult rugzakjes voor kinderen in kamp Moria op Lesbos

Een bijdrage aan de landelijke actie van ‘Because we carry’

Toen initiatiefneemsters Lieke van Casteren, Leanne Kanters, Nienke van Geesbergen uit St. Oedenrode bij Het Goed aanklopte met de vraag of Het Goed in de regio Brabant haar wilde helpen, hebben ze direct ja gezegd.
Lieke, Leanne en Nienke willen graag goed gevulde rugzakjes maken voor kinderen in vluchtelingenkamp Moria in Lesbos en daar heeft ze hulp bij nodig. Een rugzak met 4 à 5 speeltjes erin, waar je ook nog wat van kunt leren. Want in welke situatie een kind zich ook bevindt, ze mogen nooit stilstaan in ontwikkeling. Het Goed onderstreept dit en wil hun daarom graag helpen bij deze mooie actie. De vestigingen van Het Goed in Best, Boxtel, Nuenen en Schijndel slaan de handen ineen.

De rugzakjes actie is een initiatief van de stichting ‘Because we carry’. Initiatiefneemsters Lieke, Leanne en Nienke hebben alle hulp nodig bij het inzamelen van rugzakjes voor gevluchte kinderen die leven in kamp Moria op Lesbos. De Corona tijd is voor deze kinderen echt extreem moeilijk en heel saai. Waar onze kinderen rondom de tafel op de iPad en met Zoomcalls thuis gewoon doorleren, zitten deze kinderen binnen.
Naar school gaan was al geen optie, buitenspelen zoals voetballen met een fles, knikkeren met steentjes en glijden van de berg in een kratje dit alles mag nu zelfs niet. Iedereen moet vanwege Corona in zijn tent zitten. Daarom is deze actie zo hard nodig. Hoe fijn is het dan om een mooie, gave rugzak te krijgen, met 4 à 5 speeltjes erin, waar je ook nog wat van kunt leren. Hoogste tijd voor liefdevolle hulp.

Ruim 65 rugzakjes worden door Het Goed gevuld met allemaal mooie en goed herbruikbare spullen die dagelijks binnenkomen. De focus ligt hierbij op speelgoed en leerstof. Nee, geen knuffels, want die zijn moeilijk hygiënisch te houden. Geïnteresseerd in wat die richtlijnen zijn, kijk op www.becausewecarry.org.

Er worden rugzakjes gemaakt voor verschillende leeftijdscategorieën; 1-3 jaar, 4-6 jaar en elke rugzak krijgt een kaartje met 1-3, 4-6, 7-12, Girl of Boy of een ❤️ als het voor beide is 7-12 jaar. De rugzak mag max. 2 kilo wegen.
Om de rugzakjes eerlijk te kunnen verdelen is het extreem belangrijk dat de waarde per rugzakje gelijk is. Elk kind krijgt zo echt iets heel moois en waardevols.

Het geeft Het Goed kringloopwarenhuis een goed gevoel een kleine bijdrage te mogen leveren aan deze mooie en sympathieke actie van Lieke, Leanne en Nienke voor kinderen in het vluchtelingenkamp in Lesbos.

Samen maken we Het Goed

Voor meer informatie over de actie en over de stichting ‘Because we carry’ verwijzen we je graag naar de website.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.