Het Goed Geldrop ontvangt bijzonder item

Deze week is er wel een heel bijzonder item ingeleverd bij aanname in Geldrop. Wat in de eerste instantie leek op een mooie vaas in een mooie herfstkleur, bleek bij nader inzien een urn met inhoud. Onze eerste gedachte was “Wat zouden de brengers gedacht hebben? Zonde om weg te gooien? “De vaas staat voor nader onderzoek even op kantoor, waar ze het gevoel hebben er niet “alleen” voor te staan…

Dit was het bericht zoals de collega’s in Geldrop op Facebook deelden. Nieuwsgierig of iemand misschien een herinnering kreeg en zich ging melden. Het bericht werd eigenlijk direct opgepikt door diverse media. Zo kwam het Eindhovens Dagblad met een uitgebreid artikel, Omroep Brabant, RTL nieuws EditieNL, de Telegraaf en radio 538.

Filiaalleider Liesbeth van de Kuijlen in het Eindhovens Dagblad: ,,Wie de pot heeft afgegeven weten we niet. We hebben geen idee. Er zijn zoveel mensen die hier spullen brengen. De pot zat in een boodschappentas, we ontdekten pas achteraf dat het een urn was. We waren vooral heel erg verbaasd. Welke gedachte zouden de brengers gehad hebben? Zonde om weg te gooien?”  Van der Kuijlen werkt al zestien jaar bij Het Goed, op verschillende vestigingen. ,,Maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.” Link naar artikel

Nabestaanden nog niet gemeld

Van wie de urn afkomstig is weet ze niet. “Het is niet meer te traceren wie het heeft binnengebracht. De kans is groot dat het per ongeluk is gegaan. Wie doet er nou een urn weg? Of de nabestaanden zijn overleden en hun huis is leeggehaald, dat kan ook.”

Nabestaanden kunnen zich melden bij de kringloopwinkel. Als niemand iets laat weten, brengt Liesbeth de urn zaterdag naar het crematorium waar de urn vandaan komt. “Ik heb al contact met ze gehad en zij weten om wie het gaat, aan de hand van het nummer op de pot.”

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.