Het Goed doneert linnengoed voor extra opvang daklozen

In tijden van corona-crisis moeten we allemaal een beetje extra op elkaar letten en elkaar helpen. De gemeente Helmond ondersteunt de maatschappelijke opvang door het beschikbaar stellen van extra opvang voor dak- en thuislozen. Om deze extra opvang te kunnen realiseren heeft de gemeente Het Goed kringloopwarenhuis in Schijndel gevraagd of zij daarvoor extra materialen kon leveren. Goed doen voor het kringloopwarenhuis een vanzelfsprekendheid en daarom werkt Het Goed hier graag aan mee.

Afgelopen maandagmiddag konden Het Goed Schijndel samen met het Textielsorteercentrum Schijndel 35 dekbedden, 35 hoofdkussens, 50 hoeslakens, 50 dekbedovertrekken en 50 kussenslopen doneren aan de gemeente Helmond. Daarmee heeft de gemeente de opvangcapaciteit met 35 bedden kunnen uitbreiden voor mensen die op dit moment ook heel hard een warm bed nodig hebben. De extra opvang is gerealiseerd in sporthal De Braak in Helmond.

Vanaf woensdag kunnen maximaal 25 dak- en thuislozen 24 uur per dag, zeven dagen per week in de sporthal terecht. De sporthal blijft in gebruik zolang de landelijke maatregelen gelden om verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19 te voorkomen.

In dit soort bijzondere tijden weten gemeenten en andere organisaties Het Goed te vinden. Ze komen bijvoorbeeld met een aanvraag voor hulp in de vorm van gebruikte spullen. Dit ‘goed doen’ kan Het Goed alleen maar doen dankzij haar klanten die dagelijks spullen inleveren en/of kopen bij Het Goed kringloopwarenhuizen.
Klanten leveren hiermee niet alleen een bijdrage aan het milieu door spullen een tweede leven te geven maar zorgen er ook voor dat we samen andere mensen blij kunnen maken door ze een warm bed te geven in deze tijd.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.