Help! Ik neem te veel kleding mee op vakantie!

Ga je binnenkort op vakantie en wil je ruimte in je koffer overhouden om wat souvenirs mee terug te nemen? Dan kun je het beste wat kleding thuislaten. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zo min mogelijk kleding meeneemt en er straks toch trendy uitziet?

Iedereen die weleens op vakantie gaat kent het wel, je pakt je koffer in en, jawel… de koffer kan niet dicht! Bang om dat ene kledingstuk te missen tijdens de vakantie nemen we meestal te veel kleding mee, logisch want je wilt tenslotte straks wel stralen wanneer je over een boulevard loopt te flaneren.

Hoe krijg je het nu voor elkaar om er de hele vakantie leuk uit te zien zonder je halve garderobe mee te sjouwen? Met dit stappenplan kun je straks met minder kleding op vakantie zonder keuzestress!

Stap 1. De voorbereiding
Bedenk hoeveel dagen je op je vakantiebestemming bent, wat de weersomstandigheden daar zijn, en welke activiteiten je van plan bent. Ga je naar een zonnige bestemming, dan heb je vaak genoeg aan één vestje voor een koele avond. Blijf je in Nederland, dan kan een extra vest handig zijn. Voor een actieve vakantie is een broek handiger dan een jurkje, waarbij je wel rekening moet houden met eventuele plannen voor de avond. Voor een etentje wil je wellicht wel iets feestelijk aantrekken. Maar voor een barbecue op de camping voldoet misschien de outfit die je op de dag aan hebt. Alles in kaart, op naar stap 2!

Stap 2. Kies multifunctionele items
Je hebt vast kledingstukken in je kast die voor meerdere situaties gedragen kunnen worden. Kies maximaal drie favoriete kledingstukken in kleuren die goed matchen. Hierbij helpen basiskleuren, denk bijvoorbeeld aan die casual spijkerbroek die je trendy kan combineren met een leuke shirt of blouse. En met effen jurkje of rokje kan je ook meer kanten op dan met een printje.

Stap 3. Pak alleen sets in
Probeer vooraf al complete sets van je kleding te maken. Bijvoorbeeld een setje voor op het strand, een avondje uit, voor activiteiten en de set voor een luie middag aan het zwembad. Zo weet je precies hoeveel je mee moet nemen en welke kleding in de kast kan blijven. Door kledingstukken in een kleurthema te kiezen kun je mixen en matchen en heb je meer outfits mee dan je zou denken! Probeer kledingstukken te kiezen die zo multifunctioneel mogelijk zijn, die je zowel tijdens een dagtrip als tijdens een avondje uit kunt dragen. Hoe meer multifunctionele items je in de koffer stopt, hoe minder unieke kledingstukken je uiteindelijk straks nodig hebt.

Stap 4. Focus op accessoires
Natuurlijk wil je straks schitteren op de boulevard of in de stad, maar bedenk dat je met de basics veel meer kanten op kan. Wanneer je gaat voor basic kledingstukken zal je meer ruimte overhouden in de koffer voor accessoires. Deze accessoires maken iedere dag van je basics weer een nieuwe outfit. Denk hierbij aan hoeden en sieraden, maar ook aan riemen, sjaals en accessoires voor in je haar. Zo draag je vaak dezelfde items, maar zie je er toch iedere keer weer compleet anders uit.

Stap 5. Kies schoenen per activiteit
Wees selectief in het kiezen van schoenen, kies het liefst voor multifunctionele schoenen die je voor meerdere activiteiten kunt gebruiken. Heb je die niet, kies dan schoenen per activiteit, slippers voor een dagje strand, hakjes voor een avondje stappen en wandelschoenen of sneakers voor de avontuurlijke dagen.

Stap 6. Het inpakken
Denk goed na bij ieder kledingstuk dat je in de koffer wil proppen. Kan je echt niet zonder dat stuk, of kan het toch thuisblijven? Wees kritisch, het is tenslotte vakantie en geen modeshow. Doordat je optimaal kunt combineren met je setjes kom je heel ver, dit gecombineerd met je accessoires en schoenen zorgt voor een lichtere koffer met minder keuzestress en optimaal resultaat!

Maar hoe pak je dit nou handig in? Een paar tips.
✓ Stop je sokken en ondergoed in je schoenen, dit scheelt serieus veel ruimte!
✓ Neem je sieraden mee? Haal je kettingen en armbanden door een rietje. Zo gaan ze niet in de knoop.
✓ Rol alles op. Dat creëert niet alleen ruimte, maar zorgt er ook voor dat je kleding kreukvrij uit je koffer komt.

Met deze tips gaat dat uitkiezen en combineren wel lukken. En mis je tijdens het inpakken toch enkele trendy kledingstukken, dan loop je toch gezellig nog even bij ons binnen.

We wensen we je alvast een hele fijne vakantie!

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.