Geslaagde taxatiedag bij Het Goed in Harderwijk

Is het kunst of is het kitsch? Die vraag stellen we ons misschien allemaal wel eens als we iets bijzonders vinden of verkrijgen. En wat is er dan niet leuker dan de waarde van je item te laten schatten door een erkend taxateur. Dat kon afgelopen zaterdag bij Het Goed in Harderwijk. Marcel Brouwer, bekend van het TV programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ was aanwezig om spullen van klanten te taxeren.

Om 11 uur zaten de eerste klanten al klaar met hun “waardevolle” spullen. Klanten reageerden enthousiast en blij en onder het genot van een hapje en een drankje was het wachten op je beurt goed te doen. Voor de meeste klanten is de emotionele waarde het belangrijkst, maar het is toch leuk om te weten wat dit in euro’s betekent! Sommige klanten hadden iets mee waarvan ze eigenlijk niet wisten wat het precies was en ook dan is het leuk om van een kenner te horen wat het verhaal erachter is.  Eén klant was zelfs zo blij met het weten van de achtergrond, dat ze er erg emotioneel onder was.

Er zijn geen heel exclusieve items getaxeerd met een extreem hoge waarde. Er werd wel een schilderij getaxeerd met een waarde van +/- €350 en een prachtig gedetailleerde ets waarvan de herkomst nog nader onderzocht gaat worden.  Ook taxateur Marcel heeft soms extra expertise nodig van collega taxateurs.

Het was een zeer geslaagde dag.

Bij Het Goed organiseren we regelmatig taxatiedagen.  Elke klant mag maximaal 2 items meenemen om te laten taxeren.

De agenda voor de komende maanden is als volgt:

15 februari bij Het Goed in Roden

29 februari bij Het Goed in Zaandam

7 maart bij Het Goed in Assen

21 maart bij Het Goed in Emmen

28 maart bij Het Goed in Lelystad

4 april bij Het Goed in Hoogeveen

Dus heb je iets waarvan de waarde onbekend is, kom dan gerust langs op een van deze dagen.

Kijk voor meer evenementen op onze evenementen kalender.

 

 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.