Enschede viert Het Goed

Kringloopwarenhuis maakt al 25 jaar werk door hergebruik

Kringloopwarenhuis Het Goed Enschede viert zijn 25-jarig jubileum. Van maandag 14 tot en met zaterdag 19 oktober zijn er diverse feestelijke activiteiten: van boeken- en plantjesmarkt tot rad van fortuin. Onder het motto ‘Feesten doe je samen’ is iedereen van harte uitgenodigd. Goed moment voor filiaalleider Monique ter Brugge om stil te staan bij wat Het Goed voor Enschede betekent.  

Monique, sinds twee jaar actief voor deze vestiging en al 12,5 jaar voor Het Goed: “Steeds meer mensen weten ons te vinden. Vanwege de gezellige winkel, het ruime aanbod. Velen komen ook langs voor een praatje, een kopje koffie. En je merkt ook aan alles dat het streven naar een circulaire economie steeds breder gedeeld wordt. Als Het Goed dragen we daar een behoorlijk steentje aan bij. Dankzij ons is er minder afval en meer hergebruik. Wat weer zorgt voor besparing op grondstoffen en minder CO2-uitstoot.”

Impact op duurzaamheid en werkgelegenheid

“We hebben dus impact op het gebied van duurzaamheid. Maar ook op werkgelegenheid. Mensen die elders op de arbeidsmarkt niet aan de slag kunnen, kunnen dat wel bij ons. Dat betekent veel. Vorig jaar hadden we op onze vestiging nog in totaal 39 medewerkers, dit jaar al meer dan 50.”

Geeft vertrouwen in de toekomst

“Behalve shoppers weten ook steeds meer gunners ons te vinden. Door die enorme aanvoer van spullen, kunnen we ons aanbod elke dag veranderen. Elke dag bieden we nieuwe spullen aan. En het publiek wordt almaar diverser, van studenten die hun kamer leuk willen inrichten tot liefhebbers van vintage en retro en van hele duurzame shoppers tot koopjesjagers en verzamelaars van collector’s items. Dat geeft heel veel vertrouwen in de toekomst.”

Klanten in het zonnetje

“Hopelijk weten uiteindelijk alle mensen uit Enschede ons te vinden. Samen maken we Het Goed. Het is een hartstikke leuke plek waar je je heel makkelijk thuisvoelt en in de jubileumweek word je als klant nog eens extra in het zonnetje gezet. Laten we er samen een feestje van maken!’’

Enkele cijfers Het Goed Enschede 2018

  • Ruim 1.500.000 kg aan herbruikbare spullen ingezameld.
  • Hiervan is 81% daadwerkelijk hergebruikt.
  • Dit heeft gezorgd voor 1.400 ton minder CO2-uitstoot.

Jubileumactiviteiten 14 t/m 19 oktober 2019

  • 20% Korting op alles wat paars is
  • Rad van fortuin voor extra leuke kortingen
  • Boekenmarkt met topboeken voor maar 1 euro
  • Kindermiddag
  • Plantjesmarkt
  • Lekkere hapjes en drankjes

En nog veel meer, allemaal aan de Lonnekerbrugstraat 99 te Enschede.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.