Heb jij spullen die je niet meer nodig hebt? Wij zijn er blij mee.

Ophaalafspraak maken

Burgemeester en wethouder op werkbezoek bij Het Goed Geldrop

In het kader van de week van de circulaire economie bracht de nieuwe burgemeester van Geldrop-Mierlo Jos van Bree samen met wethouder Rob van Otterdijk van duurzaamheid een werkbezoek aan de vestiging van Het Goed in Geldrop. Tijdens het werkbezoek kreeg Het Goed de kans te laten zien hoe zij invulling geeft aan haar missie werk maken door hergebruik en op welke bijdrage Het Goed aan de inwoners van de gemeente levert op het gebied van hergebruik en (sociale) werkgelegenheid. Een bezoek wat zeker indruk heeft gemaakt op burgemeester Jos van Bree die twitterde:

Een kringloopwinkel zoals het is bedoeld. Werk maken door hergebruik. Mensen een kans bieden op passend werk en spullen een tweede leven geven.

Aan de hand van een presentatie kon Het Goed laten zien wie ze zijn, en welke belangrijke rol ze spelen in Geldrop-Mierlo.  De gasten waren diep onder de indruk. Rob van Bree vond het bezoek meer dan de moeite waard, getuige ook zijn Twitter bericht.  De heren waren onder de indruk van de professionaliteit en vooral ook van de aantallen.  Zo heeft de burgemeester enkele keren stilgestaan bij het feit dat Het Goed in Geldrop vorig jaar 46.000 boeken heeft verkocht. Dat vond hij wel heel indrukwekkend. Regio bedrijfsleider Eric Alberts ervoer de gasten als meedenkend, oprecht geïnteresseerd en hij voelde waardering voor wat Het Goed doet.

Na de presentatie en het gesprek was er voldoende tijd en ruimte om de praktijk op de winkelvloer te laten zien.

 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.