Irado maakt Het Goed

Duurzaam denken én doen!

Een schone, verzorgde en duurzame leefomgeving. Daar maakt Irado zich hard voor. Elke dag opnieuw. Irado verzorgt het afvalbeheer, de reiniging en het onderhoud in 4 Zuid-Hollandse gemeenten. Met de activiteiten zit Irado middenin de samenleving. En juist daarom kan en wil Irado een duidelijke duurzame bijdrage leveren. Ga voor meer informatie naar de website van Irado.

De duurzame samenwerking

Een actieve bijdrage leveren aan een circulaire én ook inclusieve samenleving is een belangrijke drijfveer voor de gezamenlijke onderneming met Het Goed. In een gezamenlijke onderneming exploiteert Irado (50%) samen met kringlooporganisatie Het Goed (50%) drie frisse en eigentijdse kringloopwarenhuizen (Vlaardingen, Schiedam en Capelle a/d IJssel). Bij de vestiging Schiedam is een textielsorteercentrum gevestigd, waar het – door Het Goed in de regio Rijnmond ingezameld- textiel wordt gesorteerd.

Alles voor een blije klant

In totaal werken dagelijks ongeveer 100 medewerkers in de 3 kringloopwarenhuizen en het textielsorteercentrum. Klanten waarderen de kringloopwarenhuizen van Het Goed en de toeloop naar de winkels stijgt jaarlijks nog. Belangrijk in het streven naar meer hergebruik en meer mensen passend werk bieden.  Mevrouw Westerman is één van die trouwe klanten van Het Goed in Vlaardingen. Altijd op zoek naar mooie spullen die passen in haar huis. We mochten haar filmen tijdens haar bezoek.

De toekomst 

Samen met de gemeente Schiedam werken Irado en Het Goed aan een Circulair ambachtscentrum in Schiedam. Het doel is samen met werk te maken door hergebruik.

Samen maken we Het Goed

Meer willen weten over de samenwerking tussen reinigingsbedrijven en Het Goed? Hoe kunnen we samen meer werk maken door hergebruik? Directeur van Het Goed Willem van Rijn neemt je graag mee in zijn visie over een circulaire en inclusieve samenleving.