Zes steengoede cadeautips voor Moederdag

Op zondag 14 mei is het weer Moederdag en daarmee stijgt ook de cadeaustress. Wat kopen we voor onze moeders? Het Goed helpt je kiezen. Hier zijn zes tips die je de eeuwigdurende liefde van mams zullen opleveren.

1. Kooklit voor de keukenprinses

Dankzij zenders als 24Kitchen, televisieprogramma’s als Heel Holland BaktMasterChef en de domestic goddesses Rens Kroes en Nigella Lawson is koken hotter dan ooit. Natúúrlijk zijn jouw moeders kookkunsten de beste ter wereld, maar zelfs de grootste keukenprinses kan af en toe een kleine bijspijkercursus gebruiken. Op de boekenafdelingen van Het Goed wemelt het van de meest smakelijke kookboeken. Een waarschuwing is wel op z’n plaats. Het aanbod is zo overweldigend, dat je tijdens het kiezen behoorlijk van de kook kunt raken.

2. Dat spreekt broekdelen

Recycling kan op vele manieren bewijst het GoedWerk naaiatelier in onze vestiging in Best. De dames daar zijn ware tovenaars met naald en draad. Ze maken de prachtigste kussens, kookschorten, tassen en andere items van oude jeans. Je koopt iets met historie dat er tegelijk modern en modieus uitziet. Heeft je moeder een favoriete spijkerbroek waar ze al heel lang niet meer inpast, maar waarvan ze geen afscheid kan nemen? Het atelier werkt ook in opdracht. Voordat je het weet, is die vermoeide broek veranderd in een pittige poef.

3. Wie de tweedehands schoen past, trekke hem aan

Zowat iedere vrouw heeft een schoenenfetisj en daarin zal jouw moeder waarschijnlijk niet anders zijn. Trakteer haar op een stel fabulous muiltjes. Ja, er heeft in het verleden al een andere dame op rondgetrippeld, maar alle tweedehands laarzen, hakken en sneakers bij Het Goed verkeren in een bijna nieuwstaat. Wij doen niet aan versleten zolen en muffe geurtjes. En doordat ze zo spotgoedkoop zijn, kun je zelfs twee of drie paar schoenen kopen. Schuif ze aan mama’s voeten en ze beleeft een extatisch Assepoester-momentje.

 

4. Are you being served?

Heb je een moeder die haar bezoek alleen het beste wil voorschotelen? Pak haar in met vintage glaswerk en serviesgoed. Ze laten haar als gastvrouw nog meer schitteren. Een kristallen karaf of een set chique glazen uit de jaren vijftig doen het altijd goed. Je kunt voor een zachte prijs zelfs een compleet servies kopen. Herinner je moeder er bij het geven aan dat zulke borden en dekschalen niet vaatwasserbestendig zijn. Ze tolereren alleen een ouderwetse afwasborstel. Wie mooi wil serveren, moet (een beetje) pijnlijden.

5. Nostalgie in blik

Oude beschuitblikken, koekblikken, theeblikken en koffieblikken blijven in trek. En wat te denken van een ‘Tjoklat’ blik, wie kent ze niet. Ze zijn een simpele manier om bijvoorbeeld je keuken een nostalgische touch te geven, zonder dat het meteen een museum wordt. Het Goed heeft de meest bijzondere exemplaren voor je in de aanbieding. Extra tip: probeer te achterhalen aan welke merken je moeder warme jeugdherinneringen bewaart en pas daar vervolgens je zoektocht op aan. Ze zullen haar op de Noordpool horen juichen wanneer ze haar blikken cadeau uitpakt!

6. Van het kastje naar jouw muur

Het is een trend geworden om oude meubels te pimpen. Steeds meer kasten, stoelen en tafels krijgen een grondige metamorfose. Het ‘zware’ bruin wordt meestal vervangen door luchtiger wit of zachte snoeptinten. Op zoek naar een gepimpt ladekastje of hippe eethoek? Bij onder meer ons filiaal in Best verkopen we antieke meubels die we een nieuw velletje gaven. Het huis van je moeder verdient gewoon zo’n fraaie eyecatcher. Precies zoals ze in haar favoriete woonbladen zag.

Met dank aan Het Goed Best.