Willy: “Het Goed was mijn redding”

Juist toen hij in een nare periode van zijn leven zat, kwam Willy van der Putten bij Het Goed in Geldrop terecht. “Dat was mijn redding,” zegt hij. “Als ik die kans niet had gekregen, zou ik er nu slecht aan toe zijn.” Hij geniet volop van zijn werk bij Het Goed en legt uit waarom.

“Ik heb in mijn leven altijd hard gewerkt, onder andere in de bouw en als huismeester van een serviceflat,” vertelt Willy van der Putten (58). “Maar ik heb ook veel nare periodes meegemaakt: als kind ben ik misbruikt, ik heb op straat geleefd en ben aan alcohol verslaafd geweest. Ik raakte mijn vrouw kwijt en door eenreorganisatie ook mijn baan. Omdat ik niet tegen onrecht kan, heb ik een keer gevochten met een persoon die een flinke huurachterstand had opgebouwd. Zo kwam ik bij de reclassering terecht. Maar hele dagen thuis zitten met een uitkering is niks voor mij. Via de reclassering kwam ik bij Het Goed in Geldrop. Vanaf toen ging mijn leven de goede kant op.”

“Mijn werk hier geeft veel voldoening”

Het Goed in Geldrop is een prachtig ruim ingerichte winkel op een industrieterrein in Geldrop. Klanten snuffelen op hun gemak tussen de fraai uitgestalde artikelen, de medewerkers zijn hard aan het werk. “Ik doe hier van alles,” legt Willy uit. “Ik bestuur de bus waarmee wespullen ophalen of afleveren en ik sorteer de artikelen in de winkel. Dat vind ik fijn om te doen, ik houd ervan als de winkel er netjes uitziet.

Maar ik help ook graag klanten. Omdat ik in het verleden met veel soorten mensen te maken heb gehad, weet ik goed hoe ik met mensen moet omgaan. Dat vind ik één van de leukste dingen van dit werk.”

“Geen dag is hetzelfde”

“Maar ook de variatie is fijn, je weet nooit wat de dag brengt. Ik maak van alles mee. Gisteren bijvoorbeeld hebben we een mooie keukenkast afgeleverd bij een mevrouw die zó blij was, dat ze meteen foto’s van de kast maakte en deze op facebook plaatste. Dan rijd ik echt met een voldaan gevoel terug. En vorige week bracht ik een matras bij een mevrouw, die ondanks meerdere keren aanbellen niet opendeed. Ik hoorde heftige geluiden binnen, maar de deur bleef dicht. Uiteindelijk werd de deur geopend door een mevrouw, die zei dat zij de vroedvrouw was. Wat bleek: de geluiden waren van een bevalling, er was net een baby geboren. Dat was wel bijzonder.”

Koopt Willy zelf ook bij Het Goed? “Ja zeker, vooral speelgoed uit de jaren zeventig, ik heb een geweldige Batman-collectie. Maar pas kocht ik ook nog een gigantische glazen colafles, echt leuk.”

“Ik voel me echt gewaardeerd”

Sinds Willy bij Het Goed werkt, gaat het prima met hem. “Ik heb weer structuur in mijn leven en drink niet meer. Met mijn collega’s heb ik een fijne band, er heerst hier een prettige saamhorigheid. We lachen ook heel wat af, echt gezellig. Ik voel me gewaardeerd en elke dag werken geeft voldoening. Het is heerlijk om wat te doen te hebben en bij Het Goed zit ik daarvoor goed!”

Dank je wel Willy voor je oprechtheid en je prachtige maar ook ontroerende verhaal. Benieuwd naar meer mooie en ontroerende verhalen van medewerkers, kijk dan op deze pagina.