Wie kent Deborah uit dit ikke boek?

Afgelopen week werd bij ons in het achterhuis van Het Goed Venlo een bijzondere vondst gedaan. Er werd door een klant een paar dozen met ‘prullaria’ ingeleverd. Daar zijn we natuurlijk altijd heel blij mee. Bij het uitsorteren van de spulletjes ontdekte een van onze medewerkers een bijzonder boek, het was “Het boek van ikke” en de eigenaar heette Deborah.

Bij nadere bestudering bleek het boek helemaal goed bijgehouden en ingevuld door de ouder of ouders. Zo was het boek voorzien van de geboorteakte en, ja zelfs het eerste haarlokje van Deborah ontbrak niet! Een compleet en goed ingevuld boek.
Onze collega kon zich niet voorstellen dat iemand zo’n herinnering van de hand zou doen. Daar moest ooit iemand zijn die heel erg op zoek zou gaan naar dit verloren boek.

Om de eigenaar van het boek op te sporen heeft Het Goed Venlo een grote Facebook actie opzet, met daarin de oproep wie zichzelf herkende in de informatie maar ook in de foto’s. Het bericht werd door bijna 60 mensen gedeeld en bijna 4.800 mensen zagen het op hun tijdlijn langskomen. En toen was het raak!

“Dat is mijn boek!”

was al na 2 dagen de reactie op Facebook.

” Waar kan ik hiervoor terecht?”

Na uitvoerig heen en weer mailen hebben we een afspraak gemaakt. Heel blij en dankbaar heeft Deborah haar boek bij ons in de winkel weer in ontvangst genomen.

Het boek is waarschijnlijk bij een verhuizing in de verkeerde doos terechtgekomen en toen bij ons ingeleverd. Dankzij het (alweer) alerte handelen in ons achterhuis en goed gebruik van de moderne communicatiemiddelen is alles goed op z’n pootjes terechtgekomen!

Deborah blij, wij blij.

Deze, en nog heel veel meer Goede Verhalen, lees je hier. En heb jij een goed verhaal voor ons, laat het ons weten via communicatie@hetgoed.nl. We delen ze graag.