Wie goed doet, wie goed ontmoet

Afgelopen februari kreeg kassière Wendy een mevrouw aan de balie en die vroeg of ze een pen mocht lenen. Om te kunnen schrijven legt mevrouw haar handschoenen en even later ook haar portemonnee op de balie. Nadat Wendy andere klanten had geholpen zag zij dat de handschoenen en portemonnee nog steeds op de balie lagen, maar de mevrouw was nergens te bekennen.

Een dikke knuffel van blijdschap

Wendy was zo attent om direct op zoek te gaan naar de mevrouw die haar spulletjes liet liggen. Gelukkig liep ze nog in de winkel, ze wilde net vertrekken. Wendy vroeg haar of ze haar handschoenen niet mistte. De dame in kwestie dacht in eerste instantie dat ze er geen bij zich had. Op dat moment was het nog niet zo koud als afgelopen weken. Toen Wendy haar de handschoenen liet zien, schrok ze behoorlijk. Ze keek direct in haar tas: de schrik werd nog groter toen zij ontdekte dat ook haar portemonnee niet in haar tas zat. Gelukkig kon Wendy met haar handschoenen, ook haar portemonnee teruggeven. Je begrijpt dat ze zeer gelukkig was met de actie van Wendy. Ze was zo blij dat ze Wendy om haar hals vloog en knuffelde; zo blij was zij dat ze haar spullen weer terugkreeg!

Later die week zat er in onze brievenbus tussen de post een envelop aan Wendy gericht: er zat een leuke kaart in met een handgeschreven boodschap voor haar als extra bedankje!

Wat een attentie reactie van Wendy en wat een mooi gebaar van de klant. Trots dat we zo’n goed verhaal met je kunnen delen.

Deze, en nog heel veel meer Goede Verhalen, lees je hier. En heb jij een goed verhaal voor ons, laat het ons weten via communicatie@hetgoed.nl. We delen ze graag.