Verfraai

Een bezoek aan de kringloopwinkel kan meer zijn dan gewoon alleen maar wat tweedehands spullen bekijken. Zonder dat je er bewust over nadenkt kan jouw bezoek invloed hebben op het leven van andere mensen. Doordat jij iets aanschaft dat een rol gaat spelen in jouw leven, kun je op jouw beurt invloed uitoefenen op het leven van anderen. Dat klinkt abstract, maar ik zal het uitleggen.

Zo romantisch als met de pionier op zoek naar vrijheid en ruimte krijgen we het nooit meer. We zullen niet snel een vader tegenkomen die nog zelf met opgestroopte mouwen het land heeft ontgonnen. Weinig mannen besluiten een huis te bouwen in een nieuwe wereld om het gezin te beschermen tegen weer, kwaad volk en wilde dieren. Dat past niet meer in onze wereld. We hebben de bouwmarkt op de hoek en ons zelfgebouwde huis moeten passen binnen de strenge regels van de gemeente.

Cadeau-ideetje?

En toch… stel je voor. Op een druilerige donderdag ga je naar de kringloopwinkel. Je zoekt niet echt, je kijkt wat er is. En dan kom je dit boekje tegen. How to build it. Easy to build projects for workshopfans. Leuk voor vader.
Je voelt direct aan dat dit boekje vaders instinct om te willen bouwen tevoorschijn tovert. Vader die met eigen handen maakt, om zo het leven van zijn geliefden er mooier op te laten worden.

En dan besluit vader voor de hele familie deze handmade vintage caravan te gaan bouwen! Volgens vintage werktekeningen uit 1951. De maten in inches dus dat wordt rekenen, maar daar draait vader zijn hand niet voor om. Homemade-retro voor de echte liefhebber. Gebouwd op een boottrailer, als basis voor de caravan. Door het kleine formaat zo in iedere garage te schuiven en geschikt voor zelfs de kleinste auto.

En dan volgt de vakantiepret

En dan na weken timmervreugd komt de vakantiepret. Trots rijden jullie het kleine terreintje op bij de rommelige Franse kampeerboer in Bretagne. Een eigen gemaakte caravan. Net geen zelfgemaakt huis, wel een zelfgebouwde minivakantiewoning op wielen.
In de boomgaard staat een internationaal gezelschap van kampeerders. Bij vertrek van huis hadden ze geen idee dat het kon: een eigen caravan bouwen. Maar het bewijs staat voor hun neus. Terwijl ze iedere dag een rosétje drinken na het strand raken ze niet uitgesproken over jullie geweldige zelfgemaakte caravannetje. En als dit mogelijk is, wat kan er dan niet allemaal nog meer…

De topstylist van de familie heeft zich beziggehouden met het interieur en de kampeeraccessoires. Mooie retro kampeerstoeltjes voor de deur, een nostalgisch stofje op de bank, fraaie dessins als gordijn voor de ramen om het geheel af te maken. Een kek parasolletje om lekker uit de zon te kunnen zitten, alles voor de vakantiepret, gevonden bij de kringloopwinkel.

Het vergroot niet alleen de feestvreugde voor het eigen reisgezelschap maar voor de gehele camping. Wat een impact kan een klein doe-het-zelfboekje hebben.

En kon vader uiteindelijk toch niet zo goed timmeren, zit de caravan eigenlijk een beetje scheef in elkaar? Of is de gezins-topstylist toch niet zo goed als men dacht? Dat geeft niks, dat maakt het wel charmant. Met een beetje nonchalance wordt het alleen maar aantrekkelijker. Perfect is niet leuk om naar te kijken.

Doe het zelf. Verfraai de wereld en verwonder de mensheid met nostalgisch handgemaakt vakantieplezier.

Over Mevrouw R.: Mevrouw R. is een grote fan van kringloopwinkels en die van Het Goed in het bijzonder. Zij schrijft hierover op haar onuitputtelijk rariteiten weblog: www.mevrouw-r.nl. Mevrouw R. is ook te vinden op Pinterest: https://nl.pinterest.com/mevrouwr/

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.