Tweedehands rolstolfiets met een Goede bestemming

Wind in de haren, voorop de fiets, samen op pad: wat een vrijheid! 

Bij Het Goed Hengelo hebben we enkele weken geleden een zeer uniek item ontvangen: een elektrische rolstoelfiets. Deze prachtige fiets is een waardevol hulpmiddel voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel en niet zelfstandig kunnen fietsen.

Deze bijzondere fiets wilden we graag aan iemand doorgeven. Via social media (@hetgoedhengelo) hebben we aan onze volgers gevraagd of ze iemand kennen die deze fiets goed zou kunnen gebruiken. En dat was het geval. We werden overweldigd door het aantal reacties en het was bijna onmogelijk om een keuze te maken. 

Het moment van de verrassing
Uiteindelijk liet Elles een bericht achter voor haar vriendje, de 7-jarige Twan uit Hengelo. Twan’s moeder, Esther, is een dierbare vriendin van Elles, en afgelopen weekend hebben we haar verrast!

Met de nodige spanning wist Elles Esther mee te nemen naar Het Goed onder het mom van een smoesje. Daar stond de rolstoelfiets klaar, speciaal voor haar. Het was een grote verrassing!

Eindelijk met z’n vieren op pad
Onder het genot van een bak koffie en wat lekkers vertelde Esther vol liefde over haar zoon Twan, haar man en hun pas geboren zoontje Mika. Met deze fiets kunnen ze met z’n vieren samen op pad, wat een vrijheid. Vrijheid die niet altijd vanzelfsprekend is.

Twan is rolstoelgebonden. Hij heeft bij alles hulp nodig. De zorgen zijn groot en strijden om passende hulpmiddelen te krijgen is eigenlijk wel het laatste waar ze mee bezig willen zijn. Elles vertelt hoe trots zij is op het jonge gezin: “Je verdient het echt, Esther!” 

De wens om de fiets met anderen te kunnen delen, sprak Esther gelijk uit. Het geeft een goed gevoel, dat we elkaar en anderen dit kunnen gunnen!