Tweedehands meubels verven doe je zo 

Het winterse seizoen is inmiddels aangebroken, wat betekent dat bij veel mensen de handen gaan jeuken om hun interieur opnieuw in te richten – met nieuwe meubels. Maar nieuw hoeft niet eerstehands te zijn. Integendeel zelfs. In dit artikel geven we je een aantal duurzame verftips om tweedehands meubels een nieuwe look te geven.

Tweedehands meubels verven doe je zo

Voordelen van tweedehands spullen

Tweedehands spullen aanschaffen en deze zelf verven, draagt vele voordelen met zich mee. Zo is het een milieuvriendelijke keuze, want je bespaart hiermee de CO2-uitstoot van nieuwe productie en transport. Daarnaast is het voordelig voor de portemonnee, want voor minder geld heb je een unieke vondst. En door deze te schilderen, heb je een item dat perfect in je interieur past.

Ontdek de vondsten bij Kringloopwarenhuis Het Goed

Kringloopwarenhuis Het Goed is zo’n plek waar je unieke spullen kunt vinden voor je volgende klusproject. Laat je verrassen door het unieke aanbod en gebruik je creativiteit. Een houten plank kan zomaar dienen als tafelblad of een modulaire kast. 

Tweedehands meubels verven doe je zo

Tips voor verven met tweedehands meubels: 

  • Reinigen: begin met een grondige reiniging om stof, vuil en vlekken te verwijderen en licht op te schuren voor een betere hechting van de nieuwe verf. 
  • Primer aanbrengen: gebruik een geschikte primer voor betere verfhechting, vooral op donkere meubelstukken of bij het gebruik van lichte kleuren. Dit om oude vlekken te verbergen. 
  • Verven: verf het meubelstuk in een kleur die bij je interieur past. Of ga bewust voor een felle kleur, zodat dit het pronkstuk in de kamer wordt.  
  • Beschermlaag aanbrengen: nadat de verf is opgedroogd, breng je een houtlak of vernis aan. Dit beschermt het meubelstuk, verzegelt de verf en houdt beter slijtage en vlekken tegen. 

Tweedehands meubels opknappen en verven biedt eindeloze mogelijkheden voor creativiteit, terwijl het bijdraagt aan een duurzame levensstijl. Ook aan de slag? Begin je zoektocht bij een van de 30 kringloopwarenhuizen van Het Goed