Tweedehands bij de Zeeman

Tweedehands bij de Zeeman

Op vrijdag 23 juni waren koningin Máxima en staatssecretaris Vivianne Heijnen op bezoek bij onze partner Zeeman om in gesprek te gaan over het verduurzamen van de textielsector en de initiatieven richting circulaire textiel. Tijdens de rondleiding door de winkel in Alphen aan den Rijn werd ingegaan op de verkoop van tweedehandskleding: een samenwerking van Zeeman met kringlooporganisatie Het Goed. In alle winkels van Zeeman in Nederland en België kan gebruikte textiel worden ingeleverd. Deze wordt gesorteerd door Het Goed en kleding die aan de kwaliteitscriteria voldoet, wordt geleverd aan 8 filialen van Zeeman waar de tweedehands kleding wordt verkocht onder de noemer RESALE.

Onze commercieel directeur Elles nam deel aan de rondleiding en ging aansluitend met koningin Máxima, staatssecretaris Vivianne Heijnen en verschillende ketenpartners in gesprek over de uitdagingen om de mode-industrie te bewegen naar een circulair businessmodel.

Zo zetten we samen met Zeeman en mede dankzij onze partner WSD, mooie stappen! En we hopen dat dit koninklijk bezoek bijdraagt om ook andere retailers te inspireren om de textielketen te verduurzamen en stappen te zetten richting een circulaire én inclusieve samenleving.

 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.