Ton: “We doen het hier echt met z’n allen.”

In onze winkel zetten onze medewerkers zich dagelijks in om jou van dienst te zijn. Wie werken er eigenlijk allemaal bij ons? Vandaag stellen we je voor aan Ton (63). Hij werkt nu 13 jaar bij ons en is verantwoordelijk voor onze afdeling boeken.

“Boeken verdienen een tweede, derde en soms wel vierde kans”

Ik werk alweer 13 jaar bij Het Goed. Daarvoor was ik opnametechnicus bij een bibliotheek voor blinden en slechtzienden. Via Breed, een organisatie van de gemeente, ben ik hier geplaatst. Eerst werkte ik bij de informatiebalie en al snel ben ik op de boekenafdeling aan de slag gegaan. Het sorteren en prijzen is mijn hoofdtaak. Uiteraard heb ik tijdens die werkzaamheden veel contact met onze klanten. Het is altijd leuk om een praatje te maken. Dat geeft ook een zekere dynamiek aan het werk hier. Regelmatig krijg ik vragen of we een bepaald boek ook in huis hebben of een speciaal verzoek een bijzonder boek. Ik help mensen graag in hun zoektocht. We hebben heel veel vaste klanten, maar er komen ook steeds meer mensen die de tweedehands boekenmarkt ‘ontdekken’. Veel van onze boeken zijn niet van nieuw te onderscheiden; die verdienen echt nog een tweede, derde en soms wel vierde kans.

Wat me zeer aanspreekt bij Het Goed is het teamgevoel. Er is hier echt sprake van teamwork. We beseffen allemaal dat we het met z’n allen doen en met z’n allen steeds beter doen. 1 en 1 is 1: we zijn met z’n allen 1 bedrijf. Dat merkte ik bij de verhuizing afgelopen jaar naar ons nieuwe pand. Dat was best spannend, maar ik vind het ook weer een uitdaging om Het Goed daar weer helemaal op de kaart te zetten. Het gaat ons zeer zeker lukken: de winkel is mooi, groot en overzichtelijk en de werkruimte is er erg op vooruit gegaan. Heb er erg naar uitgekeken.”