Roelof Swierts; het gezicht op de Restgoedwagen

Voor de inwoners van Hoogeveen is het al jaren een begrip; de Restgoedwagen. De wagen doet precies wat de naam zegt: ‘restgoed’ inzamelen. Dan moet je denken aan kranten, plastic en ander restafval.  Sinds 1997 zamelt Het Goed in met dit bijzondere inzamelsysteem. De Restgoedwagen is destijds ontstaan, op verzoek van de gemeente Hoogeveen, naast de reguliere inzameling van herbruikbare goederen door Het Goed.

In 2017 heeft Het Goed de BEST-tas toegevoegd aan het inzamelsysteem van de Restgoedwagen. Hier konden de inwoners, boeken, elektronica, speelgoed en textiel in verzamelen. Deze BEST-tas werd direct meegenomen op de Restgoedroute.

Maar tijden veranderen en daarmee veranderd ook het inzamelen door gemeenten. En daarmee komt er in overleg met de gemeente per 31 december 2020 een einde aan de Restgoedwagenritten en de BEST-tas inzameling in Hoogeveen.

Het gezicht op de wagen

Iemand die er alles kan vertellen over deze bijzondere inzameling is Roelof Swierts. Vanaf 2006 is Roelof de vaste bestuurder van dit bijzondere voertuig. Hij is een bekend gezicht in de wijken van de gemeente Hoogeveen, en tot op de dag van vandaag altijd zeer goed op de hoogte van alles omtrent de Restgoedwagen.

Roelof vertelt:

,, Al heel erg veel jaren heb ik goeie contacten met menig inwoner van Hoogeveen gehad. Door weer en wind met het enorme voertuig. Met sneeuw was het, ondanks de winterbanden, een best ingewikkelde missie. Dan gingen oude matrassen en een schep mee om de wagen weer uit de sneeuw te krijgen. Er bestaat geen betere cursus autorijden”, zegt Roelof.

Rondom de feestdagen werd Roelof regelmatig verwend. Dan lag er op de op te halen goederen een chocoladeletter, of een droge worst, en zomers een ijsje of een drankje! Daarnaast was Roelof het aanspreekpunt voor de inwoners, en de persoon die heel goed uit kon leggen hoe het systeem van inzamelen werkt.

Door al die ritten in de afgelopen bijna 15 jaar kent Roelof alle straten in de gemeente Hoogeveen op zijn duimpje. Roelof deed het werk vanaf dag 1 met zeer veel passie en plezier. Het Goed is hem daarvoor enorm dankbaar.

En voor de toekomst

Bij Het Goed verheugen ze zich er stiekem op dat ze hem nu veel meer bij Het Goed gaan zien. Want daar is ook altijd genoeg te doen.

Dus…..voor wie Roelof mist…komt gerust voor een praatje naar Het Goed Hoogeveen, daar is hij te vinden!

Goed om te weten

Inwoners kunnen vanaf 1 januari hun herbruikbare spullen rechtstreeks afgeven bij Het Goed aan de Kanaalweg 2 in Hoogeveen. Bij grote spullen, denk aan herbruikbare kasten en meubels, kun je een gratis ophaalafspraak inplannen, online of telefonisch. Restafval kan worden afgeleverd bij de milieustraat van de gemeente Hoogeveen.