Poëziealbum terug bij verbaasde eigenaar

Gea van der Veen uit Hoogeveen keek raar op toen ze haar eigen poëziealbum voorbij zag komen op de Facebookpagina van Het Goed in Hoogeveen. Ze had nooit gemerkt dat het niet meer bij haar thuis was. Onbedoeld was het bij kringloopwinkel Het Goed terechtgekomen. Een attente medewerker vond het poëziealbum in een doos en voelde precies goed aan wat hiermee te doen.

De winkel plaatste een Facebookpost met de voorkant en een mooi gedicht en deze post ging binnen zeer korte tijd viraal.

Ik herkende het handschrift van mijn moeder en schrok me rot

zegt Gea in een interview met RTV Noord. “Ik volg Het Goed zelf niet, maar het bericht is maar liefst 246 keer gedeeld en ik had mazzel dat het bij Facebookvrienden van mij terechtkwam, waardoor ik het zag.”

Verkeerde doos
Gea zit middenin een verhuizing. “We hebben nog niet alle dozen uitgepakt. Het Goed heeft voor de verhuizing een aantal dozen met spullen bij ons opgehaald. Waarschijnlijk zat mijn poëziealbum in een van die dozen.”

‘Heel dierbaar’
Het album is van 1971 en het is Gea heel dierbaar. “Het is zoiets persoonlijks, waarin je je hele leven voorbij ziet komen. De eersten die erin geschreven hebben, waren mijn ouders. Mijn vader is er al dertig jaar niet meer, maar hij staat hier wel in. Ook mijn opa’s en oma’s, die ook al lang geleden overleden zijn, hebben erin geschreven. Ze hebben bij Het Goed goed ingeschat dat dit boekje iemand wel eens heel dierbaar kon zijn.”

Ze heeft haar album eerder deze week opgehaald. “Mijn poëziealbum ligt bij mij ook niet dagelijks op de salontafel, maar hij betekent wel heel voor mij. Ik ben heel blij dat hij er nog is.”

Lees ook het uitgebreide bericht op RTV Drenthe. 

 

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.