Piet: “Mijn werk is zo leuk omdat elke dag uniek is”

Graag stellen we je voor aan Piet Ykema (53). Piet is werkzaam bij Het Goed Hengelo. Met zijn 31 dienstjaren is Piet in Hengelo de langst werkende werknemer. Dat is iets waar we trots op zijn!

Piet vertelt:
Eind 1986 ben ik begonnen bij Stichting Kringloop Hengelo als vrijwilliger. Deze was toen gevestigd aan de Steijnstraat. Naast deze baan was ik, in de ochtend en late avond uren, parttime taxichauffeur. Bij Stichting Kringloop Hengelo varieerde mijn werkzaamheden van kassawerkzaamheden tot aan het ophalen van goederen. Dat werd in het begin nog met een bakfiets gedaan en later met een huurbusje.

In 1992 kreeg ik een betaalde baan aangeboden als algemeen medewerken en deze heb toen aangenomen. Geleidelijk kregen we er een magazijn bij, dit magazijn was aan de Wegtersweg bij het afvalbrengpunt. Daar kwamen alle goederen binnen. Ook werd er een winkel aan het Vuurdoornplein geopend.

In die tijd reed ik 2 dagen op de bus, die we van de gemeente leende, om goederen van het magazijn naar de winkels te brengen aan de Steijnstraat en Vuurdoornplein. De overige dagen bracht ik door met het sorteren van huisraad en andere goederen.
In het jaar 2007 zijn we een samenwerking aangegaan met Het Goed. Sinds die tijd zijn wij verder gegaan onder de naam Stichting kringloopbedrijf Het Goed Hengelo. Tevens zijn we van 3 depots naar 1 gegaan aan de Hamerstraat 21. Hier hebben we alle afdelingen onder een dak.

Mijn werkzaamheden nu bestaan voornamelijk uit ontvangst goederen en transport. Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Mijn werk is zo leuk, omdat iedere dag uniek is. Verder heb ik leuke collega’s en er heerst hier een goede sfeer. Ik hoop daarom ook, dat ik hier nog jaren met veel plezier kan werken.

Piet