Het Goed in de media: een opgeruimd huis na de feestdagen

Kringloopwarenhuis Het Goed in de media! Filiaalleider Jan Speelman bij Het Goed in Emmen vertelde aan RTV Drenthe over de toenemende drukte in de winkel na de feestdagen. Veel mensen ruimen meteen na de feestmaand alle kerstspullen op. De een brengt alle spullen weer naar zolder voor een jaar, de ander heeft een andere bestemming: de kringloopwinkel. Bij de ontvangst goederen van Het Goed stromen de kerstspullen al binnen.

Jan Speelman van Kringloopwarenhuis Het Goed merkt het ieder jaar weer, na de kerstdagen komen mensen direct hun kerstspullen inleveren. “Mensen hebben een paar dagen vrij en gaan opruimen. Fonduesetjes die ze krijgen en niet gebruiken, die worden weer ingeleverd. De gourmetsets komen allemaal weer binnen en natuurlijk dingen uit de kerstpakketten”, zegt Speelman.

Auto’s vol spullen

“Er is een hele rij auto’s met mensen die allemaal spullen komen inleveren. Die rij is veel langer dan normaal gesproken”, aldus Speelman. De kerstspullen die worden uitgeladen verschijnen niet direct in de kringloop, pas volgend jaar wordt dit weer uit de berging gehaald. “Nu heeft het niet veel zin meer”, zegt Speelman.

Op dit moment zijn de werknemers van de kringloopwinkel al druk bezig om alle binnengebrachte kerstspullen op kleur in dozen te sorteren. “We hebben nu al een hele muur vol dozen gevuld met kerstspullen in de berging staan”, vertelt Speelman. Rond september volgend jaar zullen de kerstspullen weer te koop zijn in de kringloopwinkel en naar de verwachting van Speelman zal dat half november allemaal weer verkocht zijn.

Meer lezen? Bekijk het volledige artikel inclusief video op de website van RTV Drenthe. Wil je ook jouw opgeruimde (kerst)spullen een tweede leven gunnen? Lever ze dan in bij kringloopwarenhuis Het Goed. Houd er alleen wel even rekening mee dat het aankomende weken gemiddeld wat drukker zal zijn bij de ontvangst goederen.