Nieuwe hobby maakt blij

Sinds een jaar of drie heb ik een nieuwe hobby;het bezoeken en zoeken naar koopjes in diverse kringloopwinkels. Ik weet niet meer precies hoe het ontstaan is, maar ik vermoed dat ik op een dag binnengelopen ben en tegen een koopje ben aangelopen. Op de één of andere manier werkt het vinden van een koopje rechtstreeks door tot het maken van een stofje in je hersenen die je blij maken.

In de loop van de afgelopen jaren heb ik veel verschillende kringloopwinkels bezocht en heb ik gemerkt dat er een groot verschil is tussen de winkels. De beste winkels zijn de winkels waar een stichting met goede intenties de winkel runnen, met als uitgangspunten een beter milieu (minder weggooien) en zich daarnaast richten op re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dat in combinatie met zich inzetten voor plaatselijke goede doelen.

Yippee momentjes

Inmiddels heb ik al heel wat Yippee momentjes meegemaakt in mijn speurtocht naar leuke koopjes. Mooie boeken, prima campingspullen, goed gereedschap, mooie gordijnen, tennisrackets van prima kwaliteit, een mooie racefiets eigenlijk te veel om op te noemen.

Mijn ervaring is wel dat je regelmatig langs moet gaan om de koopjes te vinden en je te richten op bepaalde categorieën waar je verstand van hebt (waarvan je de waarde weet in te schatten). Bij het Goed in Roden kom ik regelmatig en het is leuk om te merken dat je vrij gemakkelijk tot een gesprek komt met de mensen die er werken. Mijn ervaring is dat ze klantvriendelijk zijn en dat een gesprek kan leiden tot goed gesprek, waardoor je met een goed gevoel (ook als je een keer geen koopje vindt) huiswaarts keert.

Kleine verbeterpuntjes

Bij het Goed in Roden hebben ze een mooie overzichtelijke winkel, vriendelijk personeel en regelmatig leuke koopjes, dus die blijft voorlopig wel één van mijn favorieten. Toch is er in mijn ogen altijd iets te verbeteren, een betere gereedschapspresentatie, een aparte “fietsenshop” met fietsen en fietsonderdelen, een budget vrijbuiter afdeling/hoek, items die langer dan één maand staan afprijzen van/voor, beter verlichting in de kledinghoek voor heren (je wilt zien wat je koopt), maten bij de gordijnen en de stempelkaart weer in ere herstellen.

Tot de volgende keer…..

Het Goed Roden, Ceintuurbaan Noord 119c, 9301 NT Roden

Klik hier voor de openingstijden.