Maak kennis met onze Goede collega’s

Kringloopwarenhuis Het Goed is een sociale onderneming met de missie: werk maken door hergebruik. Onze ambitie is méér spullen een tweede leven te geven en méér mensen een kans te bieden op passend werk. Dat doen we landelijk samen met onze 1.750 fantastische medewerkers in 31 winkels, 6 textielsorteercentra en twee klantcontactcentra.

En of we trots zijn op onze medewerkers. Apetrots kan je wel zeggen. Maar wie zijn onze medewerkers nu eigenlijk? Wie zijn de gezichten in de paarse kleding? We delen graag hun Goede, maar vooral bijzondere verhalen met jullie. Vandaag maken we kennis met Nasser, Jill en Priscilla.

Goed verhaal uit Schiedam: Nasser

Nasser’s reis bij Het Goed begon in 1999 als vrijwilliger bij Het Goed Vlaardingen toen er nog vestigingen waren. Sindsdien is hij doorgegroeid tot teamleider. Vandaag de dag brengt hij zijn passie voor naaien tot leven in ons naaiatelier in Schiedam. Hier worden materialen hergebruikt en mensen middels leerwerktrajecten begeleid.

Passie voor kleding en naaien
Nasser komt oorspronkelijk uit Iran en woont nu al 30 jaar in Nederland. Zijn liefde voor kleding en naaien ontstond tijdens zijn studententijd in Iran. Hier studeerde hij voor Elektricien Locomotief en in zijn vrije tijd naaide hij kostuums voor artiesten en figuranten in films en tv-series.
 

Naaiatelier in Schiedam
Hoewel Nasser eigenlijk met pensioen zou gaan, besloot hij op 67-jarige leeftijd om het naaiatelier in Schiedam op te zetten. Hij is trots dat hij prachtige items kan creëren van stoffen die anders zouden worden weggegooid. Momenteel leidt hij 2 mensen op en produceren ze dagelijks 30 tot 45 tassen, met plannen om uit te breiden naar 70 tassen per dag.
 

In het naaiatelier worden prachtige tassen gemaakt, zoals shoppers en dagtassen. Nasser werkt elke dag aan het verbeteren van het ontwerp om nog mooiere tassen te creëren. Kortom, Nasser is een echte alleskunner.

Goed verhaal uit Schijndel: Jill

Dit is Jill. Ze begon rond haar achttiende bij Het Goed als weekendhulp, omdat ze altijd al gek was op kringloopshoppen. Nu, een aantal jaar later, werkt ze als Allround Medewerker in Schijndel.

Waarom heb je het zo naar je zin bij Het Goed?
‘Ik hou dus heel erg van de kringloop en dat is eigenlijk de grootste reden waarom ik hier werk. Ik ben er in mijn vrije tijd ook vaak te vinden. Daarnaast vind ik het leuk dat ik met mensen werk die allemaal heel vrij en open zijn. Je werk staat voor mijn gevoel voor een groot deel uit je collega’s en dan is het heel fijn als je leuke collega’s hebt. Vaak voelt mijn werk ook helemaal niet als werk. Ik ben gewoon bezig met dingen die ik leuk vind.’

Wat is je favoriete afdeling?
‘Dat vind ik lastig. Ik hou namelijk enorm van kleding, dus die afdeling vind ik erg leuk. Ook de boekenafdeling vind ik geweldig, omdat ik gek ben op lezen. Verder ben ik veel in de koffiehoek (Goed van Smaak) te vinden.

Een dag in de koffiehoek ziet er altijd anders uit. Het is er altijd gezellig, we helpen mensen en vaak zien we ook vaste klanten terugkomen die iets lekkers bestellen. Dat klantcontact maakt het erg afwisselend en leuk. We maken de hele dag lekkere broodjes, heerlijke koffies en verkopen lekkere dingen, zoals taartjes en koeken. Onze koffiehoek is de perfecte plek om na een middagje shoppen bij Het Goed tot rust te komen – en te genieten van je aankopen. Ik zou dus zeggen, neem daar vooral een kijkje!’

Goed verhaal uit Geldrop: Priscilla

Maak kennis met Priscilla. Ze is 35 jaar oud en afkomstig uit Geldrop. Ze heeft rechten gestudeerd met als specialisatie Fiscaal Recht en heeft vervolgens ook enkele jaren in de financiële sector gewerkt. Deze sector bleek echter niet goed bij haar te passen, en dat is natuurlijk helemaal prima.

Priscilla moest opnieuw ontdekken wat ze echt leuk vond, en via Senzer kreeg ze de kans om een werkstage te lopen bij Het Goed. Ze bloeide helemaal op in deze nieuwe omgeving en had een uitstekende klik met haar leidinggevenden en collega’s. Daarom kan ze met trots mededelen dat ze sinds begin oktober officieel werkt als Algemeen Medewerker Allround bij Het Goed.

Waarom heb je het zo naar je zin bij Het Goed?
“Ik wilde weer ontzettend graag aan de slag en vooral mijn creatieve kant ook gaan benutten in mijn werk. Dat mag ik nu doen bij bijvoorbeeld de kleding- en huishoudafdeling. Dit zijn mijn favoriete afdelingen. Ik kan me hier lekker bezighouden met aankleding en styling, kleuren en leuke combinaties maken. Ik wil dat het voor de klanten een echte beleving is als ze hier komen winkelen. Dat is toch geweldig? 

Daarnaast vind ik het sociale aspect ontzettend leuk; niet alleen met klanten, maar ook zeker met collega’s. Je komt hier echt in een warm bad terecht. Ik vind coaching en begeleiding namelijk ook leuk om te doen. Ook is het ontzettend fijn dat ik veel vertrouwen en verantwoordelijkheid krijg van de filiaalleidster Dian, waardoor ik super veel mag en kan leren. Dat geeft me een Goed gevoel.”

Wil je nog wat kwijt?
“Ik heb natuurlijk een hele andere achtergrond qua opleiding dan waarin ik nu werkzaam ben, maar ik wil mensen graag meegeven dat je het recht hebt om van gedachten te veranderen. Ik doe nu iets wat ik ontzettend leuk vind en ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. Uiteindelijk is dat voor mij het belangrijkste.”

Zo zie je maar: het is nooit te laat om je hart te volgen!